Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    Sziasztok!

    Friss projektor-felhasználóként most szembesülök a fix telepítéssel kapcsolatos problémákkal. Előre jelzem, hogy egy egyszerű LED-es projektorról van szó (pa72g) ehhez a színvonalhoz mért megoldásokat keresek. Három gondom van.

    Az első gond, hogy két helyen használnánk a projektort - ezért is nem TV mellett döntöttünk. Mindkét helyen a plafonra lesz szerelve, viszont hetente 2-3-szor is mozgatnánk, nem szeretnék négy csavart oldani, meg csavarozni széken állva minden alkalommal. Szóval van valami gyorskioldós megoldás, egy-egy bölcső, amit felrakok a két plafon-állványra, és amibe belecsúszik a projektorra rögzített ellenpár, vagy csináljam meg magam?

    Második gond, a kábelezés. A 220V, mivel csillár helye mellé kerül a projektor még megoldható, de a képet és a hangot valahogy el kell vinni a gépig / géptől. Az interneten nem nagyon találtam információt a WiDi-ről, ami az egyik felét megoldaná a gondoknak. Nektek van ezzel tapasztalatotok? A vezetékes megoldás esetén a HTPC-től menne HDMI-n minden az erősítőbe, onnan HDMI-n a kép tovább a projektorhoz. Ez 3m fölfelé és 3m a plafonon. Esztétikai gondokat félretéve, az 1280x800-as képhez elég az olcsóbb HDMI kábel is, vagy 6m-en már lesz a zaj / adatvesztés (Egyáltalán mi most a hivatalos álláspont? A HDMI által továbbított digitális kép érzékeny a bithibára, vagy van benne redundancia, és vagy tökéletes a kép, vagy nincs kép, de nincs félig jó kép?)

    Harmadik a vászon. A házi festés mellett döntöttünk, fa lapra falfesték, nagy, merev, olcsó. Olvastam egy elemzést, amiben a fehér festéket ajánlották, alaposan tesztelték, vászonnal összehasonlítva. De amerikai márkákat. Az itthon kapható nem dedikált projektor-festékek közül melyik a legjobb?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák