Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    válasz gergo5991 #51896 üzenetére

    Kizárt hogy van olyan amit akarsz, mert más a szórend a nyelvekben, ill. kontextustól is függ egy-egy szó jelentése, így legfeljebb teljes mondat vagy nagyobb mondatrész befejezése után létezhet olyan, hogy kiírja a fordítást, már ha értékelhetőt akarsz. Ha értelmetlen is jó, akkor lehet persze szóról szóra is csinálni ilyet, de az tényleg, szó szerint értelmetlen lesz. Persze léteznek szöveget fordító programok, de nem szavanként fordítanak, és azok is pontatlanok. Ha jól tudom a Microsoft is csinált már ilyet, a Teams-be be is van építve, de a magyar nyelv nem tartozik közéjük, valszeg soha nem is fog, mert a mi hazánk nem piac, nem éri meg magyar nyelvre ilyet fejleszteni.
    De utóbbi ellenére is, az ilyen fordítások még mindig elég pontatlanok tudnak lenni, nem véletlen, hogy bárki, aki komolyan gondolja az ilyen fordítást, az tolmácsot, ill. szinkrontolmácsot alkalmaz.
    Vagy ha úgy érted, mint amit a youtube csinál, az megoldható, be is van építve a youtube-ba, persze az is nagyjából mondatokat fordít (nem tudom, hogy magyarról működik-e. tippre nem működik).

    [ Szerkesztve ]

    ***

Új hozzászólás Aktív témák