Új hozzászólás Aktív témák

  • pc360

    addikt

    válasz gyulank #45238 üzenetére

    A HDR egy kompozit kép, ami a különböző fényérzékenységi beállításokkal lőtt képek kombinálását jelenti. Az egyiken jobban látszanak a sötét részek, de azon a világosak lesznek kiégve, kevesebb fény beeresztésével pedig ez utóbbi fog jobban látszani. Tehát a nagyobb dinamikatartományú részeket ötvözik – jobb esetben ízléses módon, hogy ne legyen olyan mesterkélt a végeredmény.

    Na, ez az, amire utólag ugyan léteznek szűrők, de a lényegét és a minőségét soha nem lehet elérni egy appal, többnyire csak egy túlkonsztrasztozott, túlszaturált szemetesz gyártasz a "HDR" reményében. Hiszen egy szimpla, adott fényérzékenységgel lőtt fényképen nem lehet kimaxolni minden régió dinamikatartományát, azt meg tudjuk jól, milyen minőséget jelent, amikor egy kiégett, vagy túl sötét részt próbálsz utólag láthatóvá tenni. Személyes véleményem szerint ez a HDR-ezés egy ízlésficam a sok közül a megfelelő fénykép alapanyag hiányában.

    Teljesen jogos az utólagos szín- és kontraszt állítgatás, mert egy mobilos képből is rengeteget ki lehet hozni (a jobból pedig még jobbat), de ahhoz elég egy Lightroom, vagy egyéb képszerkesztő. Ezt a HDR-t meg tessék meghagyni annak, aki tudja is, hogy mit csinál! Vagy egy olyan appra, ami 3 képet lő egymás után különböző beállításokkal, mert abból még az is lehet, hogy valódi HDR-kép készül.

    [ Szerkesztve ]

    Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Új hozzászólás Aktív témák