Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz Wolfskin #44115 üzenetére

    utolsó kanyar, gondoltam teszek még egy kísérletet. induljunk ki gmailből, eltartott vagy jó fél órát, mire mindent megtaláltam benne, de sikerült létrehoznom 1 db próbakontatktot. az egész szánalmasan lassú és fapados, mintha text editorban (notepad) akarnál könyvelni. megoldható, de... mindegy, hagyjuk.

    1. létrehoztam egy kamu kontaktot, minden adatát, amit valaha használnék kitöltöttem (név, cím, 2 tel, 2 mail, születési idő, jegyzet), és kiexportáltam csv-be.

    2. ezt beimportáltam essential pim-be. itt kb 200 kategória van, amit egy névhez rendelhetsz, azaz minden sorhoz ennyi oszlop, a gmail-es csv ebből természetesen a 150 felettiből használta el azt a párat, amihez volt adat.

    3. a többi oszlopot kikapcsoltam

    4. a beimportált kontakt mintájára létrehoztam egy új fiktív személyt, ugyanazokba a mezőkbe

    5. a két kontaktot kiexportáltam csv-be.

    6. a pontosvesszőket lecseréltem vesszőre

    7. a két fájl már kinézetre sem egyforma (a bal a e-pimből, a jobb a googleból kiexportált csv)

    8. az eredmény lehangoló, a gmail csak a nevet tette a helyére, minden mást bezsúfolt a megjegyzések rovatba.

    Megjegyzés:
    a pc (e-pim) és telefon közt azért lehet átvinni a kontaktokat, mert a telefonon lévő app egyezteti a map fieldet, azaz minden mezőt megfeleltet értelemszerűen. ezt importáláskor be kell állítani. ezek után a címjegyzék már jól látja az infókat a my contaktban. sajnos a gmail ezeket a kontaktfájlokat sem ismeri fel, azokat sem tudja beolvasni, ha a telefonról akarom szinkronizálni.
    gyanítom a gmail úgy lett kitalálva, hogy ne is legyen semmivel kompatibilis, így.- hogy úgy mondjam - invitálva a usert a google alkalmazások kizárólagos használatára.
    szerintem reménytelen... :W

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák