Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsolty001

    tag

    válasz deny330 #70582 üzenetére

    Nézd, ha a "pénz nem számít" ahogy írtad, akkor a válasz igen, vegyél LGA2011-v3 foglalattal gépet, mert most ez a legújjabb és leggyorsabb. De ezért most súlyos százezreket kell fizetni.

    Most talán a SkyLake (LGA1151-es) DDR4-es rendszerrel jársz a legjobban. Nagyjából azonos áron van a 1150-es foglalattal, de 10-15%-al drágább. Bár amennyire néztem a memória árak eléggé felmentek most és jövő márciusig valószínűleg tartani is fogják az árukat.

    Vagy lépsz egy generációt - ahogy most én is - és Haswellre (LGA1150-re) váltasz, ami szerintem szintén előrelépés a jelenlegi rendszeredhez képest. Egy H97-es alaplap elég lehet, ha nem akarsz tuningolni. A hangkártyát felejtsd el szerintem, innentől felfelé már olyan lapok vannak ahol az alaplapi is tökéletes, hacsak valaki nem gondolja nagyon komolyan, de akkor egy 10-15k-s kártya úgysem elég.

    Komoly teljesítménybeli különbségek nincsenek a generációk között. A jelenlegi I3-as CPU-d i5 vagy i7-re cserélésével mindenképpen komoly előrelépést érhetsz el akármelyik generációt választod.

Új hozzászólás Aktív témák