Új hozzászólás Aktív témák

  • 13128814

    tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni egy konfig alapjának kitalálására - ugyan megpróbáltam magam utánajárni, de nem értek hozzá, és minél több mindent olvasok pro és kontra, annál bizonytalanabb vagyok. :) És ezért kezdek itt procis topicba, hogy a fő kérdés meglegyen válaszolva, majd az "agya" köré épülne a többi komponens.

    1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)

    Alapvetően online poker lenne a fő felhasználási cél. Ez a gyakrolatban azt jelenti, hogy több kliens fut egyszerre, mellette sok Chrome tab, illetve segédszoftverek illetve az ezek által generált adatbázisok (100Gb+) amit real time kell kezelni.

    Pl. az egyik ilyen SW konfig ajánlott gépigénye:
    https://support.holdemmanager.com/support/faqView/Holdem-Manager-3/265/What-Are-The-PC-Specs-To-Run-Holdem-Manager-3%3F

    2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!

    Ami adott jelenleg az a monitor, egy Dell UltraSharp U2719D, ami a későbbiekben vagy cserélve lesz egy nagyobb 4K-sra, vagy pedig a jelenlegi mellé kapna pluszban egy másik 27-eset, ezt még nem tudom.

    És innetől vagyok meglőve, mert 3 lehetséges utat látok.

    1) APU
    - mivel alapvetően a proci a fontos ennél a felhasználásnál, ezért felmerült bennem hogy valami intergrált VGA elég lehetne, csak nem tudom hogy ugyanabból az árból nem lehetne jobb teljesítményt kihozni egy CPU + gyenge VGA kombóval.

    A kutatás során hatott rám az AMD Ryzen propaganda, ezért velük számoltam, de ha azt mondjátok hogy az Intel pariban van, én elhiszem nektek!

    2) AMD Ryzen 7 5700X - AM4

    3) AMD Ryzen 5 7600X - AM5

    És akkor itt jön az első naív kérdés. Ugye én azt tudom megcsinálni, hogy árukeresőn párba állítom és megnézem melyiknek nagyobb a micsodája, de ennyi, mint egy autós kártyánál. A gyakorlatban ad annyi pluszt az AM5-ös platform, hogy megérje beleugrani? Erről sok pro/kontra véleményt olvastam.

    3. Mennyi pénzt szánsz rá?

    A lélektani határ az AMD Ryzen 5 7600X ára, 100k környékén + a hűtő. Ja igen, hamár itt vagyunk, hűtőt is tudtok ajánlani? :)

    4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?

    Újat szeretnék venni.

    5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?

    Isten ments, csak elrontanám.

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák