Új hozzászólás Aktív témák

  • octolith

    tag

    Sziasztok!

    Van egy Dell N5110-em (i7-es proci, Nvidia GT-525, 4GB RAM, HDD: Western Digital WD7500BPVT-75HXZ).

    Több dolog miatt is bosszúságot okoz. Időről időre újra szoktam rakni, viszonylag szűz rendszer van rajta mindig.

    Chrome böngészőt szeretek használni, de a youtube videók mindig enyhén "szaggatnak", egyszerűen nem sima a lejátszás, kisebb akadások mindig előfordulnak. A Chrome első megnyitáskor elég lassan tölt be és a gép úgy összességében nagyon lomha tud lenni néha. Fejlesztésre is használom a gépet és az Android Studio használatakor is nagyon megszenved, azt is nagyon lassan tölti be.

    A kijelzőjével sem vagyok maradéktalanul elégedett, főleg a felbontás miatt, de ez mindegy, ez nem olyan zavaró.

    Szeretek játszani néha, de a géphez mérten inkább kisebb hardverigényű játékokkal (Left 4 Dead 2, Dota 2, az Assassin's Creed korábbi részei, ilyesmi). Szeretek kipróbálni újabb játékokat is. Viszont mostanra eljutott oda a gép, hogy az újabb játékok már legalacsonyabbra állítva illetve az nvidia vezérlőpultot piszkálva sem hajlandóak játszható fps-t produkálni, de oké, ezt lenyelem.
    Ha Linuxot akarok használni, akkor valamennyire meg van kötve a kezem. Az Nvidia Optimus grafikuskártyakombó eléggé bekavar, pl Gnome felületet nem tudok használni, mert nem csináltak hozzá még támogatást. De ezzel is együtt tudok élni.

    Szóval a fő gondom, hogy a Chrome és az Android Studio marha lassú tud lenni, a többi mind olyan, hogy "ez van". Érdemes lehet-e egy SSD-re gyűjtenem és kihúznom vele még valameddig, megoldja-e ez a fő problémáimat? Vagy inkább egy új laptopra gyűjtsek és adjam el ezt? Egyetemre járok és nincs állandó munkahelyem, szóval azt hiszem kb egy év múlva lehet esedékes egy új gép.

Új hozzászólás Aktív témák