Új hozzászólás Aktív témák

  • Khelben

    nagyúr

    válasz mjani1172 #137991 üzenetére

    Én is pont most gondolkodom a 17-es Zbookon, már itt is van nálam csak még nem döntöttem el, hogy megtartom-e :)
    Arra készülj fel, hogy brutális darab, tehát ezzel nem fogsz például vonaton dolgozni, mert kinyitni sem tudod. Én eddig vonatoztam heti 12 órát és néha a 15-ös Dell 5570 is nagy és nehéz volt oda. Januártól viszont autóval fogok járni és csak napi 20 percet utazok, szóval azért gondolkodom Zbookon erősen.
    A gép maga brutálisan jó, az egyik legjobb, ami valaha nálam volt, pedig szerintem a 100-at már bőven túlléptem. A 17-es kijelző önmagában is élmény (pedig ami nálam van, az TN paneles, igaz nagy betekintési szögű), a billentyűzete messze kimagaslik még a saját kategóriájából is (ezt azért próbáld ki személyesen, mert van, akinek a Dell M6800 billentyűzete jobban bejön), teljes terhelésen 76 fokos a cpu és 65 fokos a vga, miközben a gépház konkrétan hideg marad (erre is azt mondják, hogy a Dell M6800-nak jobb a hűtése, de szerintem ez is bőven jó). A bővíthetőségről talán elég annyit, hogy 32 GB ram 4 slotban és 4 meghajtó fér bele (1xmsata, két 2,5-ös hdd és a dvd helyére akár még egy hdd) és ezek raidben is mehetnek.
    Arra figyelj, hogy ha megkapod, újra kell pasztázni, mert az enyémben 3 évesen már por volt paszta helyett és 99 fokos volt a cpu terhelés alatt. Újrapasztázás után meg 76. Azért az nem mindegy. Persze ezt használták rendesen, mert az ssd munkaideje alapján 3 évig napi 8 órát ment. És a külseje, billentyűzete olyan, mintha most vetted volna ki újonnan a dobozból.
    A javíthatóságról annyit, hogy a vga és a cpu is cserélhető, tehát ha valami kis bizbasz meghal az alaplapon, akkor nem kuka az egész és 100k az új, hanem ebayen veszel bele 30-ért egy alaplapot és átrakod a cuccokat. Ezt egy mai gép sem tudja, mert mindegyiknél az alaplapra van forrasztva minden, lassan már a memória is.
    Ha van még kérdésed vagy valami amit meg kell nézni a gépen, szólj nyugodtan. Jövő héten fenn lesz a teszt róla a techkalauz.hu-n, ahol össze lesz hasonlítva a Dell M6800-zal is.

Új hozzászólás Aktív témák