- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Aktív témák
-
rizso
addikt
Dell topikban irányítottak át a HUMANSOFT-hoz. Írtam nekik, hogy mennyibe kerülne a garanciabővítés. Azt a választ kaptam, hogy a 3 év Carry in Service garancia 72k+ÁFA. Én is igencsak sokalltam...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
-
Keva22
csendes tag
Még 1 kérdés, mert mindjárt elveszik a gépem és akkor már sokat nem tudok nézelődni: szóval fullhd videólejátszás tekintetében ugyanazt tudja egy i3-330m, mint egy i3-380m, az integrált videókártya full ugyanaz? Csak a procisebesség különbözik, ami viszont nem lesz érezhető általános használat során?
ui: ki okoskodott?
ui2: te is sokat ajánlottad az a530-at fujitsushopból, viszont ott csak fényes van, nem tudod esetleg hol lehet ugyanolyan árban mattot kapni? Jól gondolom, hogy korábban volt, csak elfogyott? Vagy az a shopos mindig is fényes volt, amit linkelgettetek?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
megnéztem azt a Fujitsu A530-at és nagy túró az enyémhez képest...
119-ért vettem P6100procival, 640gigás WD vinyóval, 2+1GB Kingston DDR3 1333MHz-es memóriával, Broadcom gigabit LAN és Broadcom N-es wifi
amit meg te ajánlottál az 320gigás vinyóval és 2GB memóriával is bőven drágább mint az enyém. szerintem baromi jó áron vettem és nem igen tud egyik másik gyártó se ennyiért ilyen teljesítményt adniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Soká
senior tag
Köszönöm az infókat!
A FuSi-ról nem akarok hosszasan regélni, mert hiába... akkor amikor vettük, akkor úgy tűnt, hogy jó vétel, akkor is körbekérdezősködtem, 240ezerért jónak számított + sulinet... Aztán egy év elteltével már mindenki okosabb volt és tudta, hogy kifogtunk egy szar szériát...
Ez előfordulhat most is. Nem lepődnék meg ha 1-2-3 év múlva azt mondanák a tudorok, hogy ez a Dell már nem az a Dell. Mindegy, most elsődleges szempont a 3év gari, aztán majd meglátjuk.i3 - i5 nem nagyon értek hozzá, az utóbbi gépnél 4Gb a memória + 500-as a merevlemez. Ez előny. +1 USB és van E-SATA - de nem kérdezem meg, hogy az mit jelent
Tényleg naiv kérdés: az N5010 alkalmas lehet arra, hogy a DSLR gépemmel esetleg elkövetett full HD videókat szerkesztgessem? Jelenleg megnézni sem tudom őket szaggatás nélkül, szóval ez a kiindulási pont. És nem ehhez kell a gép, ez csak ráadás lenne.
-
Soká
senior tag
Chaser, trollreign,
újabb köszönet az észrevételekért! Hiszek nektek, mást nem is tehetnék
Nekem a kompromisszumos szerkesztgetés "tökéletesen" megfelel, lényeg, hogy menjen, ha lassan is.
Még egy kérdés: A Dell N5010-be több memóriakártyának is van hely? (én azt hittem csak egynek)"jó hw gyengébb kaszni"
hát, ha nem csinálunk valami galibát, akkor ez belefér. Kíméletes használatra szánjuk, tk. csak azért kell laptop, hogy havonta 1-2 alkalommal legyen hordozható gép is. Nincs napi hozom-viszem szükségletünk. És - ezt most lekopogom - a gyerekek is jólneveltek.Beszámolok a döntésünkről.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
bocsika de még gari kiterjesztéssel is bőven a híres Fujitsu-d alatt lennék árban, ebben meg nagyobb vinyó több RAM van és a belső alkatrészek is normális gyártóktól vannak (vinyó WD, LAN és Wifi Broadcom, LED-es TFT panel AUO, hang és kártyaolvasó Realtek)
mennyibe fáj +2év Acer garancia bővítés?
15-17ezer? 119-ért vettem a laptopot még ha mellé csapom ezt akkor is drágább a Fujitsu amit írtál... ja és eddig a környezetemben lévő ismerősöknek vettem úgy 10Acer notebook-ot de még soha egyhez sem volt bővítés és fura de mindegyik megy a mai napig hiba nélkül
van közte olyan ami már vagy 4éves...nem mindenki olyan paranoiás hogy egyből 120év garanciával vesz csak cuccot...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
whited
addikt
lehet 15-16, ps annyira nem fontos viszont hosszú üzemidő kéne és ne legyen túl nehéz és ha lehet asus legyen vagy sony.
Ár: max 200k
szerk:PL csak más színbe[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
gabor82
csendes tag
-
Soká
senior tag
Akkor Te vagy az én próbavásárlóm
Esetleg, szerinted hol érdemes ezt megvenni? Dell N5010 i3 380M
Pü, ha esetleg nem akarsz reklámot csapni senkinek.
-
bubuka0267
csendes tag
Segítséget kérnék, ha Win7 oprendszert telepítenék,de programlemezem XP támogat,úgy hallottam Biosban be lehet állítani valamit,hogy Win7 felrakása után,elfogadja az XP programokat. AKI TUDJA,bIOSBAN MIT KELL ENNEK ÉRDEKÉBEN BEÁLLITANI,KÉRNÉM ÍRJA MEG. eLŐRE IS KÖSZÖNÖM
-
Soká
senior tag
"Soká: Nekem olyan wint mondtak ami 32/64bites, azt hittem mind olyan."
Elször azt hittem élcelődsz, mert összekevertem a számokat (beleférne a tudatlanságomba), de ha jól értem, arra gondolsz, hogy egy lemezen a két verzió?
Logikus lenne, és még az is lehet, hogy van ilyen, én csak annyit tudok, hogy a dell-shop.hu-nál nem így van. ott a dobozon az szerepel (elég kis betűkkel), hogy 32. A másikon, hogy 64.
Számomra az lenne a logikus, ha a telepítés során az lenne az első felkínált opció, hogy 32 vagy 64? - de a kérdésemből látszik, hogy egyébként fogalmam sincs az alapokról. ezért szóltam, hogy figyeljen oda, aki hasonlóan járatlan![ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
az OEM szoftverek a hardverhez kötődnek, tehát egyszer felrakod, aktiválod, felnyalod a matricát és onnantól a gép része, ezért kell választani az elején 32 vagy 64 bit között, és a megfelelő csomagot megvásárolni.
A BOX, azaz dobozos liszensz felhasználóhoz kötődik, tehát személyhez (vagy céghez), ezért lehet, hogy 32 és 64 bit használati jog is benn van, hiszen átrakható egyik gépről a másikra, és biztosítani kell az átjárhatóságot..
a dobozos liszensz ált. 3-5x annyiba kerül
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Soká
senior tag
"Hát tényleg egy hozzánemértő banda van a dell-shopban, aszongyahogy': " Intel 945GSE Express" valószínű[...] "
Bocsánat, ezt most én nem értettem.
A hozzáértésüket meg én nem szeretném megkérdőjelezni, ahhoz én kevés vagyok, annyit tudok, amit már említettem is: udvariasak, türelmesek voltak (nyilván legyenek is, ha szeretnének eladni valamit) és végtére "megkegyelmeztek" nekem, amikor visszacserélték a felbontott szoftvert. Egyedül ott lehettek volna figyelmesebbek, hogy amikor a tapasztalatlan júzer megrendeli az op. rendszert (ráadásul telefonban, tehát élő kapcsolat volt köztünk) akkor esetleg visszakérdez, netán figyelmeztet, hogy van belőle kétféle, melyiket kérem, vagy ő melyiket ajánlja, stb.Z86,
örülök, ha tetszett -
ALI_G
veterán
A vostro nagyon vonzó, hogy úgymondjam
De talán ezek túl okosak, ennél kevesebbel is beérem, de a 3 év garancia semmiképp sem lebecsülendő.
Látom van valamiféle merevlemez védelem, de ez csak leesésnél véd, vagy kisebb mozgásoknál is? Csak azért érdeklődöm, mert az IBM-ben van mozgás és gyorsulás érzékelő és egy egyszerűbb mozdítás esetén is kikapcsolja a merevlemezt, vagy ha úgy gondolja, akkor csak visszaveszi a sebességét. Nem tudom ez mennyire fontos, a mai merevlemezek tuti többet bírnak gyorsulásban.pl. ez "sokkal" olcsóbb, igaz gyengébb proci stb. De alapvetően van minőségbeli különbség is?
Ha 150 alatt kellene, akkor miket nézzek? Inkább ezt a végét céloznám meg
-
Z86
őstag
Megnézegettem a különböző intel CPU-k megjelenési dátumait. Az i-s procik 2010 januárjában míg a P6x00-ek csak szeptemberben jöttek ki. Tényleg komoly csúszás van köztük
(#6449) Brian_:
Hát igen, most már látom, ráadásul az olcsóbbak jóval később jönnek. Talán valami olcsóbb i-23xx esetleg még beleférne, de így ki tudja mire ér ide.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Úgy érted,ilyen tudással és ilyen áron más márkák szóba sem jöhetnek?
Arra lettem volna kíváncsi,hogy a sokat emlegetett Dell-nek melyek a tudásbeli konkurrenciái,és azok milyen áron vannak.
Tehát ez teljesüljön:
Intel Core i3-380M 2.53GHz,4Gb,ATI Mobility Radeon HD5650Valami hasonló tudással:
[link][ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
az xps azért esett ki mert hiába a fullHD, sajnos bitanggyenge a vga még az 1366 hoz is, nemhogy 1920hoz, az SB verziója meg a kanyarban sincs.
A munkagépem egy dell latitude e6410, megláttam az e6420-ast és elsőre egy 10 ezres kakaóbiztos ovis laptop jutott eszembe a dell egyik legkomolyabb üzleti kategóriájáról.....valami hihetetlenül kezd elmenni a bóvli tömegkategóriába, lásd hugyér szarér osztogatott inspiron n5010, l501x (ez nem XPS!) és mostmár az üzleti.....Azért az 5650 összehasonlíthatatlanul erősebb, és a toshiba jobb minőség mint a hasonló árú dell. Bár szívem szerint még mindig várnék a Sandyre, vagy valami hivatalos kommunikációra hogy mikortól elérhetők
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Köszi, most már asszem tudok egyedül dönteni, bár még lehet visszajövök.
Még egyedül trackball-os masinát nem találtam (egyik keresőben se volt rá checkbox), pedig ha van elérhető árban, akkor nekem az nagyon bejön. Sokkal jobb szerintem mint a tapipad, de ez lehet szubjektív, kevés gépen van eleve.bdfhz: ja én is fordítva gondoltam, csak rosszul írtam. thx.
Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest