Új hozzászólás Aktív témák

  • #54657280

    törölt tag

    Nekem Synology DS412+ van. Atom procis, 1 Giga RAM, 4 lemezes. Bő féléves vele a tapasztalatom.
    Az ára ugyan húzós, de ha nem profi irodai használatra akarjátok, akkor torrentre, filmnézésre (DLNA), weboldal üzemeltetésre, és biztonsági kamerákhoz tökéletes. Felejtsétek el az audiostationt és a videostationt, azok szemfényvesztések. A plex használhatatlan. A saját médiaszervere, a surveillace station, a transmission, vagy a download station illetve a beépített webes alkalmazások (php, mysql, wordpress, drupal, phpbb, stb), nagyon jól funkcionálnak, bár van némi késés az eredeti webes cuccok és a Synologys változat verziókövetése között.
    Egy dolgot tudni kell a Synologyról: a fejlesztői a jelek szerint elsősorban az oprendszerének a kinézete felé mozdulnak, és nem az általa kínált szolgáltatások minőségére helyeznek hangsúlyt. Nagyon sok minden nem működik rajta megfelelően (levelezés, értesítési szolgáltatások, wins). Bár a DSM (az oprendszere) magyarul is beszél, de csapnivaló fordításai vannak, ami miatt sokszor nem találod, amit keresel (ékes példa: ha telepítesz egy alkalmazást és a telepítése befejeződött, akkor ezt az üzenetet kapod: "Az audiostation szükségtelenül van telepítve"). A gugglifordító is különb. De sok olyan probléma is van amely megengedhetetlen vállalati környezetben (apró fájlok másolási sebessége a sötét középkort idézi, jogosultság beállítások nem egyszerűek, se userenként, sem az ftp-ben, némely összetett esetben pedig megoldhatatlanok).
    Azt mondom, hogy nekem, aki filmeket nézek az okostévémen, zenét hallgatok a házimozi erősítőmön, torrentezek, weboldalt működtetek, és a lakásom biztonsági kameráinak a felvételeit archiválom, nos, nekem 99%-os ez a NAS. Az 1% csak az, hogy minden kamera után licencet kell fizetni (nagyjából 16-18ezer ft), és csak egy van ingyen. Emiatt nem olyan tökéletes a dolog, de ez van.
    Fogyasztása csekély: 4 lemezzel durván 50 watt. Viszonylag halk, kezelése (már ami az általam felsorolt hobbialkalmazásokat illeti) otthonra pimaszul egyszerű.

    Mindezek fényében nem javaslom a cégedhez, ha erről akarod a kollégák fájligényét kielégíteni, különös tekintettel az apró fájlokra és az összetett jogosultságbeállításokra, de otthonra szórakozni, saját képeidet, filmjeidet, fontos fájljaidat őrizni és kiszolgálni a multimédiás igényeket, arra nagyszerű.

    És végül egy fontos dolog, ha ennél a típusnál maradsz: hazai forgalmazónál vásárolj, és ellenőrizd a regisztrációs kártya meglétét, különben lemondhatsz a "terméktámogatásról".
    Mondjuk ez szerintem olyan, mintha az utcádban vásárolt nyerő TúróRudi papírját 2 utcával arrébb lévő boltban nem váltanák be... de ez egy másik történet.

Új hozzászólás Aktív témák