Új hozzászólás Aktív témák

  • Pete55555

    addikt

    Sziasztok!

    Előre is bocs a litániáért, de elég sok kérdésem lenne...:)

    Szóval jelenleg egy ASUS RT-N18U routert használok NAS funkciókra, úgy mint: Külső 3,5" HDD megosztása, samba, FTP, és DLNA szerveren, és Transmission futtatása ~30 aktív torrenttel.
    Ezt a feladatot némi kompromisszummal ellátja, viszont volt mostanában 1-2 áramszünet, és a HDD-n lévő ~700Gb adattal nehezen boldogul, feláll ugyan az FTP, és Samba szerver, működik a torrent kliens is, de a dlna nem látja a fájokat, többször újra kell indítani, scannelgetni, mire felismeri, és listázza mindet.

    Ezen okokból gondoltam arra, hogy kiváltom az egészet egy épített NAS-al, ami akár HTPC feladatokat is ellátna, ugyanakkor ez még egyelőre nem feltétlenül szükséges.
    Több dologra is gondoltam, alapjába véve FreeNAS rendszert nézegettem.
    Itt 4 magos CPU-t és 4Gb memóriát írnak minimum követelménynek, nem tudom ez feltétlenül szükséges-e? Van egy IBM T-40 laptopom, első körben ezzel kipróbálnám, viszont ez egy 1 magos 2Ghz-es, 1,25 Gb RAM-os gép…Futna ezen, vagy felejtő a dolog? Valahogy mindenképp ki kéne próbálnom, mielőtt komolyabb összeget beruháznék a hardverre

    Ha viszont beválna a rendszer, akkor 2 variáció lenne hosszabb távra: Veszek egy valamilyen 4 magos kijelzőhibás laptopot, vagy itx integrált procis alaplapból építkezek.

    Azért gondolkozom épített nasban, mert tetszik, hogy bővíthető, alakítható, és ugye ezek alapból komolyabb teljesítményű gépek, mint egy 30-50.000-es „bolti” NAS.

    Minden véleményt elfogadok a témára :R

    ...Szeretem leracsniztatni...

Új hozzászólás Aktív témák