- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
-
Zafir78
tag
válasz Jedster #51829 üzenetére
Bocs. Persze, tudom, én is írtam, hogy ez a monitor DVI-s, mert megnéztem a Dell honlapon. A kérdés az, hogy azt honnan tudom, hogy az én gépem milyen, van-e rajta DVI-D, vagy Displayport ? Az alaplapot kellene tudnod hozzá ? Egyébként ASUS P8P67-M az alaplapom.
[ Szerkesztve ]
-
honda 1993
senior tag
válasz Jedster #51835 üzenetére
ertem koszi.
en arra gondoltam ( vagyis az lenne a kerdesem )
hogy 80-ert lehet-e jobbat kapni kisebb gyartoktol mint az elobb emlitett dell monitorok.tehat nem olcsobban szeretnek ilyesmit, hanem ugyan ennyiert, (tehat 80.000-ert )
jobbat mint az dell.
csak nem nagyon ismerem a monitorokat, es nem tudom hogy a BENQ -n kivul mik vannak meg amik nem annyira ismertek[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
El Kebir
őstag
válasz Jedster #51859 üzenetére
"IPS panel (In-Plane Switching technology, síkban váltó technológia)
Működési elve a folyadékkristály molekuláinak az üvegsíkokra merőlegesen történő elhelyezéséből és azoknak a párhuzamos irányba való forgatásán alapszik."
Minden panel ami ilyen működési elvű, az IPS panel, mégha azt "hiper fejlett látószögű" (AHVA) marketing mozaikszóval illetik is...
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
El Kebir
őstag
válasz Jedster #51887 üzenetére
azért IPS, mert az egy működési módot jelent, más panelek meg azért TN-ek mert az is egy működési mód, és ugyanúgy a VA is egy technológiát jelöl, nincs külön ahva müködési mód, az ugyanaz mint az ips
a va-t csak azért kevertem bele, mert te kijelentetted hogy nem ips az ahva, gondoltam azért mert mozaiknév vége alapján va-nak gondolod... azt nem feltételeztem, hogy tn-nek...
érthetetlen az eszmefutattásod, mintha a dízel autók nem léteznének, vagy a különböző autógyárak dízel autóit helytelen lenne (I)dízelnek(/I) nevezni, mert nem Rudolf Christian Karl Diesel gyártotta azokat... (ugye a dízel üzem is egy működési elvet jelöl)
"Mert az IPS mi?"
világosan idéztem, azt már nem tudtad elolvasni?
-
Pisti László
csendes tag
válasz Jedster #52186 üzenetére
Köszönöm válaszod ismét.
A lényeg sc2 játékhoz és d3-hoz kellene mert lcd tvm-en nincsen kép játék defulton 1280x1024-feletti felbotást haszál ezértis keresek megfizethetö használt lcd monitort.
A CRT 21"-os monitorom van és nagyon fárat már,nem soklehet hátra neki már egyre jobban gyengül a képe sajnos bontoban végzi képcsö hibás már.
Javitani már nem tudom hüségesen ment kb10-12-éves lehet erre nem emlékszem már.
Jövöre ha sikerül komojabbat szeretnék venni de mos eséjtelen csak 20k-lehet max a vége.
Nem itamki a játék nevét mert relámozni nemszeretném.
Tényleg elakadtam mit szabad venni emiatt a gond miatt.
-
El Kebir
őstag
válasz Jedster #52230 üzenetére
nem jó, írta, hogy szinkronizáció nélkül akarja
mintha a vízben fürdés olyan módját keresné, amivel nem lesz vizes...
(#52229) Alice90
a jelenlegi monitoroddal sehogy és amúgy is kell valamilyen vsync, mert az a csikózódás megszüntetésére van.
[ Szerkesztve ]
-
DokiBaxxi
őstag
válasz Jedster #52263 üzenetére
Nekem a Dell P2214H/P2314H van tervben, de nem is néztem, hogy nincs rajta HDMI csatlakozó. Ez mekkora hátrány?
Mikor érdemes HDMI-re kötni egy monitort?Illetve, amire nekem kell (jórészt játék, netezés), milyen kábelt érdemes használni? DVI/DisplayPort/VGA?
"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
vati182
aktív tag
-
KAMELOT
titán
válasz Jedster #52320 üzenetére
Ja ez egy okos hozzászólás volt! Én is így tennék! DP port wide gamut minimum 8 bites. Egybetömörítve egy profi monitort vegyen. És igen menjen be megnézni egy boltba ahol szakértők elmondják a tutit!
Én is így jártam el amikor Eizo monitor vettem!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
madgie
titán
válasz Jedster #52334 üzenetére
Azt még most sem tudom, miért lesz a HDMI-től meg az nvidia VGA-tól rosszabb valami, főleg Full HD-nál.
Az viszont tuti, hogy tényleg akkor jár a legjobban, ha elmegy egy normális boltba monitorokat. És ha neki épp glossy kell és tetszik is, akkor azt veszi meg, nem XY, épp agyonsztárolt típust.
-
vati182
aktív tag
válasz Jedster #52334 üzenetére
Az a baj nem tudom, milyen boltba mehetnék le annyira nagyon nagy lehetőségek nincsenek, főleg nem képzett eladók helyben, akik legalább fele annyit értenének hozzá mint én, hogy egyáltalán úgy kérdezhessek, hogy ne nekem kelljen kiselőadást tartanom a kevés tudásomból, hogy mi is az a téma ami felől egyáltalán érdeklődnék...
Amúgy annyira nagyon nem ragaszkodom csak a csilli villihez, de annak olyan szép volt a kijelzője valahogy...
Szebbnek tűnt a kép nekem volt egy LG 22" ips panellal és annak messze ne mvlt olyan szép a képe mert matte volt nem pedig glossy.De akkor ezek szerint milyen kijelzőt ajánlanátok 27" ban Ps-hez? amint írtam terület még nincsen szóval nem tudom aza gammut kelleni fog vagy sem vagy srgb elég lesz e milyen esetekben kell egyáltalán gammut?
-
vati182
aktív tag
válasz Jedster #52320 üzenetére
Utána néztem a display vs hdmi prot dolognak mert nem értem mire fel a létjogosultsága a displayportnak, a laptopomon úgyis HDMI port van ezek szerint meg ahogy olvastam display port esetén tudsz 1 kimenetre akár több kijelzőt kötni...
Azon kívül kisebb felbontást támogat, ellenben 15m-ig enged 1080p bármi probléma nélkül 5m-ig 2560 x 1600-pixel .A HDMI meg activ jel erősítést igényel bizonyos távolság után de gondolom 5m még belefér az alap kábelbe is...
Tehát ennek a miértjét nem tudom hova tenni..
(#52321) KAMELOT
EIZO monitor meg eléggé a magas árkategóriába tartozik ott már nem tudom hova lehet mellé nyúlni...
Meg aki olyan monitort vesz már csak csak tudja miért az kell neki specifikusan,Én 1 dolgot tudtam tetszett az a kristálytiszta kijelzőhatás ahogy az apple imac-nél láttam 27"-ban olyan gyönyörű volt a kép ami nálam a 22"ips panel lg- képernyőn messze nem volt olyan jó...
-
vati182
aktív tag
válasz Jedster #52347 üzenetére
Nem azt mondanám nincsen pénzem, hanem a tudásom hiányában feleslegesen nem szeretnék belevágni túl nagy adagot...
Lehet nem is fog menni a dolog tudjátok 100 emberből 2 fejezi be azt az utat amit épp elkezdett ha 98-ban vagyok benne arra nem fogok 2xannyit kidobni mint amivel ésszerűen is el lehet indulni.
Ez nem azt jelenti leírom magam, csak ésszerűen nézem a dolgaim, hozzáállásom plusz a közben egyéb alakuló lehetőségeket.(#52348) *Ropi*
Tudom, hogy mit szereték, meg volt az elhatározásom,ez a beszélgetések alatt plusz az újabb információknak köszönhetően változik, mivel meghallgatom a véleményeket és átgondolom különben nem lenne értelme kérdeznem.
Régebben ami IPS panel monitorom volt annak nem volt túl remek hatása, főleg anno akkor ismerősöm 27" imac mellé raktam és egyszerűen reteknek láttam.. fakónak sivárnak azért voltam annyira ráállva most a glossy képre.
Viszont úgy döntötte, hogy elég erős érvet nem is tudok felhozni maximum ti tudnátok nekem mondani miért is kellene 27" így lejjebb rakom 24"-ra a méretet erre kaptam ötletnek ezt a monitort : dell U2414H
Innen folytatva várom a véleményeteket és köszönöm a kitartást és megértést.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22A460B HDMI DVI VGA
- Dell IPS 24" LED FullHD Monitor 24 " P2414Hb DisplayPort HDMI DVI VGA
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22C450B HDMI DVI VGA
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest