Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    válasz #94529552 #98219 üzenetére

    Természetesen, sőt, sok asztali és irodai programban, böngészőben külön is állítható a méret. De a nagyítással éppen a plusz képpontok adta tartalmak vesznének el vertikálisan, kvázi ugyanazt látnám, mint a mostani monitoron. Egyébként mint minden, ez is szokható, pár hét alatt átállna rá a szemem, és akkor nekem is az lenne a természetes, mint a legtöbb WQHD felhasználónak 27 " -on.
    Nem is ez a fő ok, amiért lemondtam róla. Főképp a játékélmény növelése volt a cél a cserével, és ebben nekem a tapasztaltak alapján többet nyújt az összességében nagyobb kép, mint az ugyanakkora, de szélesebb. A munkahelyemen kincs lenne a széles képtér a sok használt programablak miatt (egy monitort spórolnék rögtön vele), de itthon viszonylag ritkán van szükség erre (egyébként két ablakot a 32" -ra is vidáman ki lehet pakolni, cirka 8,5 centivel keskenyebb csak, mint a 34" 21:9)
    Nem utolsósorban, bár nagy reményeket fűztem hozzá, nem éreztem azt a többletet, amit a korábban próbált 27 és 32" -os monitorokhoz képesti közel kétszeres ár ígért (no jó, az IPS képe nagyságrendileg szebb a TN -nél, ez elvitathatatlan)
    (#98220) csubuka: Az irodában én két 23" monitort (+ a laptop képernyőt) használok, de ha módom lenne rá, ott becserélném egy "szélesvásznúra" Összességében a két FHD monitor több képpontot ad szélességben, de nem sokkal (3840 vs 3440), itt már több előnye lehet, hogy egy képernyőn belül tudsz szabadon rendezkedni az alkalmazásokkal. Persze a munkád jellege sokmindent meghatároz, ha pl CAD alkalmazásokat használsz, akkor az ívelt kialakítás kerülendő (a linkelt Samu nem ívelt.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák