Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz marositech #76810 üzenetére

    A színeket tekintve az IPS-t pontosabbra lehet kalibrálni, de ez csak akkor fontos, ha kép/videó szerkesztéssel, vagy hasonló munkával foglalkozol a monitoron. Normál felhasználásra a VA is kellően pontos tud lenni, viszont a magasabb kontraszt és a mélyebb fekete szint sokat dob a képminőségen filmek és játékok alatt. Nem hogy visszalépés nem lesz, hanem szerintem hasonló előrelépésnek fogod érzékelni mint a TN->IPS esetében.

    Amit (#76816) gurubefree írt azzal egyáltalán nem értek egyet.
    A kártya teljesítményét illetően néz teszteket, ahol ilyen felbontáson teszteltek, de alapvetően igaz, hogy max beállításokkal nem éri el a 100fps-t sok játékban, de kicsit visszavett részletességgel már simán elérhető/megközelíthető. Emiatt szerintem nem kell aggódni. Viszont a monitor szerintem jóval tovább lesz nálad mint ez a videókártya, szóval a gondolj a jövőre is.

    Ami a felbontást (pixel sűrűséget) illeti, abban szintén nem értek egyet vele, de látod, hogy elég megosztó a dolog, jó lenne ha megnéznéd élőben. A FHD felbontás 27"-on nagyjából ugyan ezt a pixel sűrűséget jelenti, az is sokakat zavar már. Én két hete néztem meg, és azt mondtam, hogy ez már nekem kevés, ilyen méretek mellett kell a nagyobb felbontás. Itt is megemlíteném, hogy több évre vesz az ember egy ilyen drága monitort.

    A G-Sync pedig valóban hasznos dolog, nem csak marketing bullshit. Nézz erről is videókat, hogy mit is jelent a gyakorlatban. Röviden/tömören: rendesen kisimítja a megjelenített képet, amit az eltérő képfrissítés vs. fps okoz.

    (#76830) Siszibatya:
    A VA vs. IPS témában írtam már többször is, hogy mik az előnyök/hátrányok, ez a hozzászólásom legelején is még.
    Annyit hozzá tennék még, hogy igen betekintési szögek tekintetében rosszabbul áll mint az IPS, azt lehet mondani, hogy kb. a TN és az IPS között helyezkedik el, de azért teljesen használható már, nem olyan rossz mint a TN esetében. Viszont annál se zavar sokakat, mert ha szemből nézed a monitort, akkor nem igazán jön elő a hátránya. A nagy, 21:9-es monitoroknál pedig a hajlítás még tovább csökkenti a hátrányát.

Új hozzászólás Aktív témák