Új hozzászólás Aktív témák

  • deva

    tag

    Sziasztok!

    Szépen lassan megérett bennem a gondolat, hogy ideje lenne egy új monitort beszerezni. Elsődleges monitornak jelenleg egy 19" Samsung Syncmaster 940N-et nyúzok, ez már van vagy 8-10 éves, fogalmam sincs, baromi régi. :) Másodlagos monitornak meg valami 19"-es Dell van, ez tipikusan munkahelyi monitor jellegű, de másodlagosnak megfelelt. A tervek szerint a Samsung fog átkerülni másodlagos monitornak, mivel attól függetlenül hogy régi, alapvetően meg vagyok vele elégedve.

    Amire használni szoktam a monitor(oka)t:

    - filmnézés
    - manapság már alig, de játszani is szoktam, tipikusan League of Legends, esetleg 1-2 újabb nevet kipróbálok, de a hardcore fps multizásból már kinőttem :)
    - programozás, munka, netezés, általános felhasználás
    - nagyon ritkán képszerkesztés, tipikusan saját projekthez tartozó png-k szerkesztése, de ezt a 19"-es Samsungon is meg tudtam oldani, ezzel nem lesz gond

    Amit szeretnék az új monitortól:
    - full HD
    - 23-24", widescreen
    - szép színek
    - inkább filmnézéshez legyen alkalmasabb, mint bármi máshoz

    A keret, ami van rá, az abszolút nem fix, mondhatjuk úgy is, hogy ebben a kategóriában keresem a legjobb ár/érték arányt. Ettől függetlenül _nagyon_ hozzávetőleg 50k körül gondolkozok. Ez elmozdulhat felfelé, ha valami annyival jobban megéri, amennyivel drágább is. :)

    Első körben a topic ismertető hsz-ben kiemelt monitorra, a Dell P2314H-ra gondoltam. Ezt a leírásom alapján megérné megvenni? Esetleg valami jobb ajánlás? Megpróbálok egy szűk listát összeírni az esetleges ajánlások alapján, és utána azokat egyenként, élőben is megnézni, úgy is az lesz a végszó. :)

    A segítséget előre is köszi!

    It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.

Új hozzászólás Aktív témák