Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Kicsimix #100496 üzenetére

    Én is hasonlítgattam az Aorust és azt LG-t. Az, hogy az RTING jobbnak hozta ki, az egy dolog. Ott belevesznek a pontszámba ergonómiától kezdve mindent.

    Az Aorussal nekem az a bajom, hogy igen erőteljes a BLB nagyon sok felhasználói vélemény szerint. A HDR mondjuk abszolút nem érdekel. XV272UP monitor is tudja a HDR-t, de ez olyan "alap" HDR, hogy szóra sem érdemes. Nem esik hanyatt tőle az ember.

    Valamint nézd meg a TFT Central tesztjét is a két monitorról:
    LG: [link]
    AD27QD: [link]

    Egyrész ott is látszik, hogy a Panel Uniformity elég gázos az Aorusnál.

    Másrészt (és nálam ez döntötte el, hogy nem lesz Aorus) a pixel válaszidők szép és jók az Aorusnál, egészen addig, amíg 144 Hz környékén van a frissítés. Több felhasználói vélemény és a TFT central tesztje is azt mutatja, hogy alacsonyabb frissítésen túl sok lesz az overshoot.

    144 Hz Speed beállításon a 6.1 ms válaszidő mellett még tök jó az overshoot (0,8%), de 100 Hz-en már 6.9%, 60 Hz-en meg már 20.1%. És WQHD felbontáson azért sok esetben messze van az ember a játékokban a 144 Hz-től.

    Ugyanez tesztelve az LG monitoron Fast beállítással 144 Hz-en 4.9 ms válaszidő mellett az overshoot 0.3%, 100 Hz-en 3.5%, 60 Hz-en pedig 6.3%.

    Az tény, hogy a kontrasztja rosszabb az LG-nek, de homogénebb a kijelző és a gyors mozgás minősége is jobb.

    Amit viszont nem értek az LG-ben, hogy miért nincs benne Blue Light Filter. Nem tudom enélkül mennyire rontja a szemet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák