Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Fancy-boy #52893 üzenetére

    Igen, mindkettő Telekomos.

    Viszont a Mobiwire Oneida nagy csalódás. Van ugye egy előre telepített Facebook lite, Whatsapp, meg van böngésző, e-mail. ...és ennyi. Alkalmazásbolt nincs. Próbálkoztam Aptoide-el, F-Droiddal, SlideME-vel, teljesen sikertelenül. Rá is hagytam aztán az egészet.

    Külsőre, mint egy időseknek való telefon: a Samsung S5610-hez képest 15 mm-rel hosszabb, és 10mm-rel szélesebb (egész pontosan: 133x59 mm), jól elkülönülő, gumírozott "klikkes" gombokkal.
    Ami pozitívum, hogy a fülhallgató mellett gyári tartozék egy szilikon védőtok...illetve tetszik, hogy a töltőnek tisztességes, nagy keresztmetszetű kábele van, nem pedig a manapság megszokott cérnavékony valami.

    Ami viszont nálam végleg megpecsételte a sorsát, az a prediktív szövegbevitel. Engem baromira idegesít, és ezen a telefonon sajnos nem lehet kikapcsolni, vagy legalább másodlagosként beállítani. Így aztán, minden egyes alkalommal (sms írásakor stb) át kell váltanom "hu"-ra.
    Aztán: a kis ikonokkal jelölt funkcióknál, nem elég csak a jobbra vagy balra gombbal navigálni, mert úgy nem ugrik át következő sorba. Szóval, fel-le, jobbra-balra. Szerintem elég körülményes így használni. Hasonló a helyzet a számológéppel: a 4 alapműveletet nem a megszokott navigáló gomb 4 irányához (le-fel-jobbra-balra) rendelték hozzá, hanem a lefelé gombbal lehet elővarázsolni a képernyőre, és úgy kell aztán a navigáló gombbal kiválasztani a műveletet (szorzás, osztás, összeg stb). Ez is elég elcseszett megoldás. Viszont alapból tudja a gyökvonást, négyzetre emelést, sin, cos stb.

    Telefonáláskor a beszédhang tiszta, jól érthető, de túlzottan nagy hangerőre nem lehet állítani (ha épp zajos környezetben használnám, ott már lehet, hogy nagyon fülelnem kellene). És egyelőre úgy fest, hogy a csengetés hangereje is szerényebb. De mivel későn értünk haza, ezt épp csak, hogy kipróbáltam. Ja: meg gyorsan leteszteltem a világítást is, mert csak este jutott eszembe, hogy elfelejtettem behozni a kerti szivattyút. :) A Samsung S5610-hez, vagy az Alcatel 3088x-hez viszonyítva, a Mobiwire 'lámpájának' sajnos jóval szerényebb a fényereje.

    Van 1-2 jópofa dolog benne: akkumulátor töltöttségi szint %-os kijelzése a fejlécen (is), becsült töltésidő, az utolsó feltöltés pontos időpontja, képernyőhasználat ideje. Ugyanilyen részletességgel mutatja, hogy mennyire leterhelt a rendszer, mennyi helyet foglalnak az alkalmazások, még grafikonon is megjeleníti őket. Fényképezésnél állítható az ISO, fehéregyensúly, képstílus (éjszakai, hó, tengerpart stb.). De őszintén szólva: ki se próbáltam, mert van tisztességes fényképezőgépem. Gondolom, a képminősége hasonló, mint a többi telefonnak. A névjegylistában megadhatóak kedvencek, a név mellé hozzárendelhető cégnév, beosztás, becenév, email cím, lakcím (részletesen), weboldal, stb-stb. Illetve, ha jól emlékszem, ennél a készüléknél beállítható az automatikus ki- és bekapcsolás ideje is. Szóval van 1-2 jó fícsör, de összességében nekem nem tetszik ez a telefon.
    Viszont a picit nagyobb méret, és a nyomógombok miatt egy idősebbnek talán jó választás lehet, főleg, ha ki szeretné használni a videóhívás lehetőségét is (van rajta előlapi kamera is).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák