Új hozzászólás Aktív témák

  • Terapeuta

    őstag

    válasz Synthwave #96266 üzenetére

    Sziasztok.

    Azeron Cyro

    Tényleg csak pár mondatban.

    Cél: olyan bal kezes egér, amellyel lehetséges a billentyűzetet kiváltani és önmagában FPS (Minecraft) játékot játszani. Az utolsó FPS amivel játszottam az első Wolfstein, tehát semmilyen tapasztalatom nincs sem a játékok, sem az egerek tekintetében.

    Nagyon sok gyakorlás kell szerintem ahhoz, hogy megtanuljon az ember ilyen kütyüt használni, amit írok fenntartással kezeljétek. Első kézbevétel után bosszankodtam, most már bizakodóbb vagyok, amit ma írok lehet holnap már megoldódott (megszoktam). Ez hosszú hetek kérdése lesz.

    Összefoglalva: szerintem megvan az a képesség, amiért vettem, így ha az ár nem szempont, érdemes vele próbát tenni (leginkább amiatt, mert nem nagyon van más). A WASD jól működik vele (ez volt a legfőbb szempont).

    Megrendelés után az ígért időt betartották: 5 hétre szállították. Minőségre prémium fílinget ad, jó kézbe venni, szép felületűek. A gombjai keményen, feszesen kattanósak....na a gombokkal illetve a WASD joystick gombja, na azok kicsit fröccsöntöttnek tűnnek, de teszik a dolgukat.

    Kézfej átmérő alapján két méret van, én a nagyobbat vettem a "mérettáblázat" alapján. Nem biztos, hogy jó döntés volt, mert bár a gombok eléggé össze vannak zsúfolva (még az irodista kezemnek is), a felső gombokat így sem igazán érem el: a felső sor még elérhetetlen, igazából a két alsós sor esik kézre. Szinte minden állítható, de a plate fix. A görgőt sem érem el igazán. A testreszabás is egyszerű, a csavarokkal minden beállítható rendesen.

    A szoftver fasza, gyakorlatilag mindent is be lehet állítani, és kvázi párhuzamosan, játék alatt (legalábbis a MC JAVA-ban), az ablakok váltogatásával lehet azonnal próbálgatni a megfelelő beállítást: amit a sw-ban beállítok, az rögtön érvénybe lép.
    Nem vezeték nélküli, nem zavar, de figyelni kell rá. Az USBC is "pattanósan" illeszkedik, egyelőre strapabírónak tűnik.

    Súlyra nehéz. Illetve használat közben nehéz. Úgy értem, a szokványos egeret az ember a két újj között kvázi észrevétlenül használja, itt szó szerint kapaszkodom az egérbe és a folyamatos egér mozgatásban/tolásban fáradok (ASUS ROG Sheath egérpad).

    Köszönöm a döntés előtt a megerősítést.

    Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

Új hozzászólás Aktív témák