Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    Nemrég elkezdtem használni az utolsó betárazott Logitech MX1100-at, kiürült a házi "raktár", így itt az ideje felmérni a lehetséges utódokat. Az MX1100 formája számomra tökéletes, a fokozatmentes görgőt imádom, az akkut töltögetni már kevésbé.

    1. Mennyi a keret?
    Lényegében nincsen keret. Persze van az az összeg, ami már fájni fog, amikor majd fizetésre kerül sor, de nem szeretek a periférián spórolni. Annyi az elvárásom, hogy a magasabb ár az építési minőségben és tartósságban is megjelenjen (például 25-30e felett már legalább 5 évre szeretnék tervezni az egérrel).

    2. Használtpiac, és / vagy eBay?
    Használt nem, eBay lehet, csak jó lenne kézbe venni vásárlás előtt.

    3. Mire használnád az egeret?
    Leginkább az irodai típusú általános használat kifejezéssel tudnám a legjobban leírni. Játék nem lesz. Az egér nálam másodlagos periféria, ami megy billentyűzetről, azt inkább arról kezelem.

    4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van?
    Palm grip, az ujjaim 1-2-2 elosztásban pihennek az egéren. Átlagos méretű a tenyerem, a középső ujjtól a csuklóig 19 cm a távolság.

    5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
    Sosem állítottam, az alapbeállításhoz szoktam hozzá az idők folyamán. Többször is próbálkoztam érzékenyebb beállítással, de nem jött be, mindig visszaálltam.

    6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
    Amiből nem engedek:
    * hüvelykujj alatt legyen két navigációs gomb
    * fokozatmentes görgő

    Jó lenne, ha a görgő dönthető lenne, de ettől el tudok tekinteni (főleg akkor, ha van az elvártakon felül legalább egy szabadon programozható gomb az egéren). A görgőt középső gombként sosem használom, így ha egy egérnek olyan nyűgje van, hogy a görgő lenyomásakor néha valamelyik irányban görget, az engem nem fog érinteni.

    Mindegy, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli. Ha vezetékes, legyen jó minőségű a kábele vagy legyen könnyen cserélhető. Ha vezeték nélküli és beépített akkus, akkor töltés közben lehessen vezetékesen használni. Mivel nem játszom, így a wireless megoldások késleltetése nem érint.

    Ha van az egéren világítás, legyen kikapcsolható, és lehetőleg saját alkalmazás telepítése nélkül.

    Lehetőleg minél kevesebb öncélú díszítés, mélyedés legyen rajta, hogy könnyebb legyen tisztán tartani.

    A mostani MX1100 erőteljesen aszimmetrikus formájú, azonban ehhez nem ragaszkodom. Szimmetrikus és enyhén aszimmetrikus egér is lehet az utód, ha átmegy a fogásteszten.

    Köszi!

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák