Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz ussseal #17613 üzenetére

    Igen. eBay-ről 15-30 $ között patent egereket lehet venni.

    -----------------------------------

    Destroyer91:

    Kicsit helyesbíteném, amit Wolf mondott; az egerek karakterisztikája teljesen különböző, más játékstílushoz passzolnak. Mindkettőt lehet bárhogy fogni, bár az Abyssus-t tenyeresen elég nehézkesen - hacsak nem kis kezed van.

    Szigorúan objektív támpontokat vizsgálva, hosszútávú befektetésnek a G400 valószínűleg jobb vétel abból a szempontból, hogy a Logitech egerek összeszerelési minősége nagy általánossságban a Razer felett van, a garanciapolitikájuk pedig példás. Ez persze nem zárja ki azt, hogy a kígyós márka rágcsálói is hosszú éveket szolgálhatnak le nálad (vegyük pl. a legendásan tartós első Diamondback-szériát), ez azért valljuk be, erősen felhasználó-függő is.
    Meg aztán az egérvásárlás meglehetősen szubjektív cselekmény, hogy az embernek ne legyen annyira egyszerű dolga.

    Az Abyssus-oknál előfordulhat (bizonyos) szövetpadokon jitter, tehát kurzorremegés. Nem mindegyikre igaz ez, tény, hogy az első generációs darabokra jellemzőbb, azonban a szenzor felbontását 450 cpi-re visszavéve (amúgy is a legjobb beállítás az egéren IMHO) jelentősen csökkenthető, hacsak nem teljesen eltüntethető. Ahogy korábban is írtam, ez NEM MINDEN Abyssus-ra jellemző.
    Az viszont igen, hogy a legtöbb nem igazán szereti a QcK padokat, szóval a legbiztosabb választás melléjük egy Razer Mantis / Goliathus (esetleg Everglide Titan) vagy valamilyen műanyagpad.
    A LOD-ja némileg nagyobb, mint a Logitech-é, de végső elkeseredésben a bevezető hsz-ban is taglalt ragasztószalag-trükkel lehet rajta csökkenteni.

    Érdemes még azt is tudni, hogy az Abyssus kompatíbilis a Salmosa-val, a kettő alsó műanyag része (ebből következően a talpak is) gyak. ugyanaz, a kábel érelosztása is azonos, a felső részük csere-berélhető a görgő kis megmachinálását követően.

    A műanyag burkolat kompatíbilitása igaz a G400 - MX518 v1 / v2 - MX510 - MX500-ra is. De a legjobb akkor is az MX500, piros MX510 burkolattal. :D

    Én az Abyssus-t venném (vagyis, nem, mert már van nálam egy olyan is :) - thx, Wolf :R -), mert számomra a G400 túlságosan nehéz lenne (és méretéből és formájából adódóan - pedig nincs kis kezem - jobban passzol a claw / fingertip hybrid flick-stílusú egérkezelésemhez), és abszolút nincs szükségem 3 gombnál többre, csak holtsúly, ellenben a hardware-es polling-rate és felbontás kapcsolókat nagyon tudom díjazni, mivel így a drivermentesség egészen új magasságokba emelkedik (fránya 500 Hz, hogy nincs rajta), elég csupán egy mousefix-et felrakni.

    Tehát végeredményben teljesen egyénfüggő dolog, ezért nem hátrány, ha élesben is ki tudod próbálni őket. A G400 formát már gondolom ismered, hiszen az MX500 óta változatlan, az Abyssus-t meg pl. a Pixel-ben ki is tudod próbálni, akár játék közben, mindenféle felületen.

    Egyéb minőségi egerekért lsd. a (hamarosan bővülő) 1. hsz-t. :)

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák