Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Én tőle vettem, nyugatinál szokott megfordulni...
-
Lassú Víz
addikt
Igen, ekkora. Az illesztendő objektívek bázistávolsága nem fog attól megváltozni, hogy mire teszed fel. Az objektívet pont annyira kell elvtávolítani a cmos érzékelő síkjától, mint valaha a film síkjától volt.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
MrChris
nagyúr
hosszban semmiképp nem lehet kicsi, de átmérőben is be van fózolva. Az a vaterás szerintem 4k-ig is felmegy ha rálicitálsz. Aki srácot linkeltem megbeszéltem vele a talit, akkoriban rendszeresen járt Pestre.
Azt tapasztaltam, hogy az adapterek egyik gyenge pontja a váz felőli csatlakozás. Mikor bekattan a helyére picit mozgatható marad némelyik. Fotónál még csak-csak, de videónál zavaró. Érdemes ezt a lötyit ellenőrizni, hogy van-e. -
MrChris
nagyúr
Aztat nemtom, gh2-re sok volt. ez alapján elvileg te is tudod. De megkeresheted az eladót, mit tanácsol, gondolom segít.
-
Mercutio_
félisten
Ha az R-es verzió, akkor 20-25k, ha a régi lassú, akkor egy 10-es.
Ja, nem is m.zuiko, akkor 5-10k között.Látom az ószeresek téged se kímélnek
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Mondjuk ha valaki látja, hogy tablet és mobil témában azt csinálod, mint TayRol a fényképezőgépek terén gondolhatja, hogy win-win a dolog.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
Társasházakban eleve egy nappal később szokott érkezni az értesítő: a "csomagos postás" hozza a cuccot, elvileg megpróbál felcsöngetni, de ha nem ér el, akkor csak megírja az értesítőt, és este odaadja a "leveles postás"-nak, mert ő tud bejutni csak a lépcsőházba. De lehet érdeklődni a postán, volt már, hogy láttam, hogy átvették, odacsörögtem, hogy másnap oda se adják a kézbesítőnek, reggel meló előtt beugrom érte. Működött.
-
jjeahh
nagyúr
nálunk is elég hanyagok
Studi: uhh nem tudtam ilyen komplikált, azt hittem a csomagos tud értesítőt is hagyni...ez gáz, mert pont sz*rakszik a kapucsengőnk sztem ha a tracking-et végre frissítik, hogy itt van a cucc, én is be fogok menni érte a postára
ROBOTER: próbáltam már, egész jó gombafotók lettek
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
én meg pont azon lepődtem meg, hogy az anyaghasználat egyáltalán nem gáz, a "tank" olympus mellett sem tűnik gagyinak, sőt szerintem az előlap fém (de lehet a hátlap is), kivittem 10 percet, és ebben a hidegben, ami nálunk van, a kezem ráfagyott, miközben a 60d-re nem (mivel az gagyi műanyag)
a fogása is jobban tetszik mint a gx1-nek, mintha nem olyan rövid a markolat, és nem is olyan ronda mint képeken, de persze azért a gx1 sokkal dögösebb...madgie: köszi!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ROBOTER
addikt
Igen.
A portérobik (Soft Focus) képre gyakorolt hatása egy szándékos szférikus aberráció.
Ilyenkor az objektív úgy viselkedik, mintha több gyújtótávolsága lenne. Miközben az optikai tengelyhez közeli zónák (gyűrűk) a kívánt pontba vetítik a képet, a külső zónák a film/érzékelő elé, ezért az életlen lesz.
Hozzál létre egy másolat-réteget, homályosítsd el (lens blur vagy gaussian blur), és tedd rá az éles képre. Az átlátszóság beállításával nagyon jól közelíthető a lágy (és nem életlen) kép. Ha 2 vagy több lágyító réteget használsz, eltérő homályossággal, tökéletes eredményt lehet elérni.
Ez nem csak a digitális korszak vívmánya. A filmes időszakban volt egy olyan módszer a lágy képre, hogy az éles kép expozíciója után szándékosan tekertek picit a fókuszgyűrűn, majd ráfényképeztek ugyanarra a képkockára.
[ Szerkesztve ]
-
lenan
aktív tag
Ha már az egyik kisebb szenzorú cserélhető obis rendszerrel akarod ezt megtenni, akkor bizony masszív fényerő kell hozzá. Pl. 1,2/42,5 panasonic nocticron, vagy 0.95 42 voigtlander. Ezek hozzák azt amit átlagos, 1.8 - 2.5 fényerő között a FF objektívek. De a megfizethetőbb 1.8/45 olympus is kb elég lehet egy elfogadható háttér mosáshoz.
-
jjeahh
nagyúr
ahogy jónak érzed
én asszem jól elleszek a g3-al, egy ilyen kereső manuálozni kötelező ma reggel kimentem, lőttem 5-10 tesztfotót, el is felejtettem, hogy kijelző létezik egyáltalán az élességet közeli témáknál szépen mutatja belenagyítás nélkül is, táj meg utcaképeknél meg úgyis mindegy, hogy belenagyítok vagy sem, a táj megvár... portréra vagyok nagyon kíváncsi mennyire használható ez a "ficsőr", különösen az f1.4-es üvegemmel, mivel azzal már az is számít, hogy a szempillákra fókuszálok-e vagy a szemgolyóra , de sajnos a tesóm csak csütörtökön ér rá pózolni, a havercsajok meg hétvégén.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Le a kalappal. Ennyire józan gondolkodású embert ritkán látni!
Átgondoltad és nem féltél a helyes lépést megtenni (nekem is el kéne adni a fele cuccom végre, csak azt nem tudom, hogyan felezzek, és melyik felét? )"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
jeni
félisten
furcsa
az új OM-D E-M10 M II esetén bármivel összehasonlítva mindegyiknél életlenebb képet produkál. ennyire rosszul sikerült váz a képminőségét tekintve? -
jjeahh
nagyúr
Itt valami nincs rendben, mellément a fókusz vagy más objektív volt a g6-on vagy nem tom. Itt pihen mellettem a g6, fotózok vele eleget és semmi gond nincs az élességgel... Aps-c szenzoroktól sem fényévekkel gyengébb, a canon is aps-c és ahhoz viszonyítva a valóságban nem igazán érzem azt, hogy rosszabb lenne bármiben
Amúgy utálom ezt a dpreview-es összehasonlító izét, szerintem kb. semennyire nem érdemes ilyesmi alapján dönteni[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Sztem bátran megveheted, ha ez és a mérete nem zavar, nem a legmodernebb gép, de mást nem tudok felhozni ellene... a képminőségben meg tesztábra ide vagy oda, iso3200 alatt nem hiszem, hogy csalódnál, csak ha teheted inkább a második generációs kitobit vedd meg hozzá.
Szerk, ja a szokásos pana negatívum kifelejtettem: a jpeg motra nem egy olympus szint[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nem ismerem a gf6-ot, de a g6 tudja az 50fps-t. Amúgy én azt hittem a gx7 mindenben jobb a g6-nál, de most látom, hogy van pár dolog amiben nem, pl. kijelző nem forgatható, ha jól értem nincs mikrofon csatlakozó, lassabb sorozatot tud... cserébe jobb a szenzor, nagyobb a kereső, valszeg jobb az építési minősége és gyorsabb záridőt tud (1/8000)
-
jjeahh
nagyúr
Hm, pana fronton asszem a "PZ" jelzésű üvegek tudnak elektromos zoomot, pl, 14-42 PZ vagy 45-175 PZ, de lehet tévedek.
.mf: Te komolyan csak akkor jelensz meg ha beleköthetsz, hogy megint nem olvastam el valamit abból a 68310 hsz-ből?
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Akkor ott vannak a 10x turistazoomok is, az Oly 14-150-est 70-től már el lehet csípni, de a régebbi Pana 14-140 f4-5.6-ot is láttam már annyiért nemrég.
Én kipróbáltam a gépemen a digitális zoomot. Nem voltam elragadtatva tőle.
(Másrészt Olyn nem is túl kézreálló - csak menüből lehet kapcsolni, SCP-ről nem, és fixen csak 2x).Élesség: obi, bitráta, de beállítás is. Contrast, sharpness, saturation beállítás nézd meg, hogy van-e videónál, és ha igen, akkor a sharpnesst változtatva milyen lesz. Ha túlságosan magasra van állítva, okozhat természetellenes élességet, moirét, részletes textúrájú tárgyak lassú mozgásánál zavaró artifacteket.
Jeah: jajj de sündisznók vagyunk, mikor kötöttem beléd utoljára?
Bocs, de ezt viszont gyakran elköveted. Pedig szerintem több időt töltesz itt, mint én (hsz-ek száma és gyakorisága alapján mindenképp), tehát nálam többször látod. Lehet, hogy itt aMeszkalinCavinton ideje?G_g_g: ahogy Lassú Víz is írta, teljesen másra való. Meg azt sem árt tisztázni, hogy a képek miért nem lettek élesek:
a.) a gyors mozgástól elmosódott/bemozdult -- ezesetben túl hosszú a záridő, csökkentsd a záridőt ISO emelésével vagy vakuzással. Plafon felé fordítós, diffúzorral, és akkor nem is atomvillanás. Meg különbenis, még betegség felismerésére is használható
b.) a gyerkőc kimozdult a fókusz-síkból -- ekkor próbálkozhatsz a követő-AF-fel, hátha, de ez nem a rendszer erőssége; a kioldást állítsd késleltetés nélküli sima vagy sorozat-L, és ha van elég fény, esetleg még rekeszelhetsz, hogy mélyebb legyen az élességi tartomány.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
Valami nem jól sikerült a dpr tesztben, mint korábban írtam a gf6-ban a gx1 szenzora van, g6-ban meg a gh2/g5.
Az em10mk2 studió képe tényleg gáz, széttartó vonaltesztnél sokkal hamarabb majrézik és kevesebb a részlet. Ha ez az obi hibája akkor nem sok értelme van ennek, mert csak azt látjuk, hogy az a 45-ös gyenge, nem elég a feladathoz.
-
rumos14
nagyúr
melyik gépben van jól megírt veszteségmentes digi zoom? jellegéből fakadóan minden digi zoom egy fosch, sztem.
aminek lehet értelme, az a crop zoom, vagy hogy is híjják, pont a régebbi Pana-ktudtak ilyet, pl. asszem a GH2, tehát hogy az érzékelőnek csak a középső x részét használják, nem az egészet, így létrejön egy extra zoom, a középső 1920x1080 pixelt használja a gép. -
rumos14
nagyúr
-
rumos14
nagyúr
ok akkor jobb a Samu
az említett Nokia(k) pont úgy dolgoznak, hogy a 42 mpixeles érzékelőnek csak egy kis (ahogy zoomolsz, egyre kisebb) részét használják, tehát az valóban kb. lossless zoom, leszámítva azt, hogy ha az egész érzékelőt használod, akkor kevésbé lesz zajos a képed (csak kevés fényben jön ki a különbség).
és bár nem volt RX100-am, de azt gondolom, hogy ott a digitális zoom csak szoftveres trükk, tehát interpoláció. ennél a videónál az látszik, hogy az optikai zoom végétől tovább zoomolva, átérve a digitális tartományba, hogyan romlik a képminőség [link]. de ha te mást tapasztaltál (esetleg a clear zoom-mal?) akkor írd le.
a Pana FZ1000-rel arra gondoltam, hogy olcsóbban kijön, mint egy G6 + 14-140 obi. és 4k. az RX10 meg ismerős lenne neked az RX100 után.
-
-
MrChris
nagyúr
Videó módban lehet állítani az EV-t.
Videó M módban pedig a rekeszt, záridőt, iso-t mindezt felvétel közben! Meg értelem szerűen a többi is Video: P A S M is müxik teljes értékűen. Vagyis minden pont úgy működik mint fotó módban felvétel közben. Királyság mi!
Ha fotó módban indítod a filmfelvétel gombbal akkor viszont aszem semmit nem lehet állítani. EV állítást betehettek volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest