Új hozzászólás Aktív témák

  • Sisco2

    tag

    válasz VirsLee #42900 üzenetére

    Hogy csak két dolgot említsek, de így is hosszu lesz. Az egyik hogy tudná magát forintból finanszirozni de nem éri meg mert most csak drágán tudná megtenni. Az intézményi forintkötvények eladásának mégnagyobb felpörgetésével (még több ajánlatot fogad el) túlterhelné a piacot ez a hozamok kárára menne (a nagyobb kínálat miatt emelkedhetnének a hozamok). Corona virus most mindent átírt ehhez kell alkalmazkodni. Eddig az vol a cél hogy forintból legyünk finanszirozva lakosság által, ez tartható lett volna relativ alacsony államháztartási hiány mellett is. Megváltoztak a körülmények.
    Másik hogy a MÁP+ kamatait már nem akarják növelni, már igy is elég drága finanszirozásnak számít. Ezt a devizakötvényt olcsobban tudjak kibocsátani a 6 évest 1%, 12 évest 1-2%-os euró forrásköltség körül. Persze csak ha működni fog és ráharapnak a befektetők.
    Avval meg nehéz volt szamolni hogy majd jön egy coronavirus és a lakosság egy része aki nem webkincstárban (a nagy része) vásárol online nem fogja/tudja megujitani a lejáró állampapírját azaz megvenni a máp pluszt. A privátbanki ügyfelekre lehetett számitani hogy menekül ide oda részvénybe vagy ahova akar ha változik a piac. De ennek most nem néztem utána mennyi lejárat elötti visszaváltás volt. Ha elmúlik a coronavirus ujra zsákolják majd a pmápot/máp pluszt, erre számít az ÁKK is maradt a 11000 miliárdos cél 2023 -ra.

Új hozzászólás Aktív témák