Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz herb555 #49497 üzenetére

    A legjobb megoldás ilyen esetekre, amit én szoktam kivitelezni.
    Ezekkel a metódusokkal a Windowst nehezen fogod gallyra vágni és megőrizheted a normális struktúráját. Persze, akkor lenne az igazi, ha az elejétől fogva (értsd: win telepítés befejezése után) kezded el, nem utólag.
    Azért kihangsúlyoznám, hogy ehhez bőven halandó szintű számítógép kezelési tudás kell.

    Az Ashampoo Uninstallert szoktam használni (ez jött be igazán), ennek is van egy olyan funkciója, hogy telepítés felügyelettel. Betöltöd annak a programnak a telepítőjét, amit fel szeretnél telepíteni. Még az indulása előtt lementi az Ashampoo a jelenlegi fájlrendszer és registry "képet", majd elindítja a telepítést és naplózza, hogy a telepítő milyen fájlokat és registry bejegyzéseket hozott létre, vagy módosított. Ezt a naplót lemented.
    Ha el akarod távolítani a programot, normális úton leszeded, majd bemész az ashampoo progiba, betöltöd a naplóját és minden hátrahagyott cuccot kitakarítasz vele. Így abszolút minden nyoma eltűnik a feltelepített programnak.
    S így csak azokat törlöd, amik tényleg hozzá tartoztak, de végleg. Nem kell amiatt aggódni, hogy valamit benn hagyott, mivel maga a telepítés minden mozzanata le lett logolva.

    Így nem szemeteled szarrá a Windowst, ami meg fogja hálálni ezt.

    Én ennek a programnak a segítségével próbálgatok pl. Antivirus programokat. Mert így, ha leszedem, akkor tuti, hogy mindent leszedek vele.
    Amihez viszont ne használd: Windows update, driverek.

    Ezek után már csak bizonyos időközönként lefuttatom a CCleanert meg lemeztöredezettség-mentesítő progit.

    Üdv,
    Pano

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák