Aktív témák

  • 12-es csaj

    senior tag

    válasz Sz_Imre #44930 üzenetére

    Más vírusirtó-fejlesztők meg annyit dolgoznak, hogy szilveszterkor talán a legtöbben a munkahelyükön koccintottak. :DD

    Egyébként a VirusBuster heurisztikája nem is olyan rossz, nem?
    Ja, mikor lesz új kezelőfelülete?

    #44926 bivalyolo :
    A 2. leggyakoribb vírusirtó, ami beengedi a dögöket (Gyakorikérdések.hu-n feltett kérdések alapján) a NOD32, úgy érzem. Mondjuk ez érthető, mert annyian crack-elik.
    Nem tudom, de ha a művelethez ki kell kapcsolni a vírusirtó önvédelmét, na én ott elkezdenék gyanakodni... De az emberek zömének nem gyanús, ők szépen használják a trial resetet, stb-t.
    Nagy a NOD32 felhasználótábora M.o.-n ezen felül ugye a sok illegális user, szóval ezek után nem csodálkozom, hogy a NOD32 az egyik leggyakrabban károkozókat-átengedő.
    Az emberek meg szapulják a NOD-ot, ahelyett, hogy rájönnének, hogy nem crack-elni kéne, hanem újságos kódokat beírogatni.

    Másik vírusirtó fizetős változatát szokták úgy ingyenessé tenni, hogy kicserélnek egy .dll fájlt - persze volt már rá precedens, hogy a .dll fájl, amiRE cserélték, fertőzött volt.
    Ja, alap, hogy a művelethez kikapcsolt vírusirtó, és kikapcsolt önvédelmi modul kell..

    Egyébként abban nem lehet hibáztatni a felhasználót, hogy nem állítja be a programot. Ha megnyitnák a vírusirtó kezelőfelületét, az egész kínai nekik. Nem lehet elvárni, hogy be is tudják állítani. Egy példa: még a hozzáértők se feltétlen tudják, mihez vezet, ha a heurisztikát magasra állítják. Egyik szoftvernél elengedhetetlen, a másiknál (ha jól tévedek, pl. Avira ilyen) pedig fals-gyárat csinálnak ezzel a beállítással.
    És sokszor a "hozzáértő" rokonok se értenek hozzá... Ahol ugye ma éjjel voltam, ott azt a gépet egy rokonuk tartja karban. Arra se volt képes, hogy magyarul tegye fel a vírusirtót, ezek után nem hinném, hogy bármit be tudott volna állítani rajta. :DDD
    Ugye nem nagy szemtelenség, hogy a helyzetért az iskolai informatika-oktatást hibáztatom?

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák