Aktív témák

  • sznorbi2

    senior tag

    Csak hogy kicsit tisztábbak legyenek ezek a Kaspersky és egyéb dolgok.

    1991-ben fejlesztették ki az első AVP-t ami a jelenlegi Kaspersky Antivírus elődje volt. De már 1989-ben vírulógiával foglalkozott oroszul: Евгений Валентинович Касперский, Yevgeniy Valentinovich Kasperskiy.
    A Kaspersky Labs jött létre 1997-ben, de ugye már előtte is volt antivírus programja.
    Tehát nem 1997-ben jött létre a Kaspersky védelmi programjai, hanem 1991-ben.

    Az F-Secure elődje 1988-ban alakult meg és 1991-ben már igen fejlett heurisztikus antivirus scannert, készítettek. Majd 1994-ben léptek a a személyi számítógépes vírusvédelmi piacra. A 90-es évek végéig a Kaspersky Labs-al együttműködve fejlesztgették a termékeiket. Majd az F-Secure-ba bekerült az AVP motor a sajátja mellett, de 2009 után már a román Bitdefender motorját használják, mert nagyon lassított a számítógépeken az AVP motor.

    Az Avira 1988 óta létezik és ekkor neki volt az első víruskereső motorja. Érdekességképpen az alkalmazottak aránya 80%-a férfiak és 20%-a nők. Temérdek díjat nyert az évek során, és a motorját is többen használják.

    A Panda Security 1990-ben alakult és a kezdeteknél még csak sima antivírust fejlesztgette majd hamarosan saját tűzfalat is fejlesztett az elsők közt. 2005-ben a világ 4. legnagyobb vírusvédelmi vállalata lett.

    Symantec a legnagyobb biztonsági szoftvergyártó 2009-ben. 1982 óta létezik az elődje amikor már a mesterséges intelligenciával kapcsolatos projectekkel kezdték a tevékenységüket. 1990-ben rámozdult egy Peter Norton Computing nevű cégre és ettől az időtől létezik a Norton Antivírus. 2 éve megvette a Pc Tools Company-t.

    ESET az első bejegyzés 1992-ben két magáncég egybeolvadásával alakult meg. 2008-2009-ben az év legjobb szlovák vállalata címet is elnyerte. a Nod32 Antivirus 1998-tól létezik és assembly nyelven írták a programot aminek az eredménye a kevesebb lemezterület foglalása és kisebb rendszererőforrás igény. Az egyetlen vírusvédelmi cég aki az elmúlt 6 évben 100%-os VB díjat kapott.

    Példának okáért leírom, hogy a SOPHOS vírusvédelmi vállalat 1985-ben alakult. A fő profiljuk a vállalati, vagyis az üzleti szegmens ami Angliában a 90-es években szinte egyeduralkodó volt az üzleti partnerek számítógépes védelmében. A Webroot is licenszeli a Sophos motorját ami jót tett a Webroot-nak. Az idén a Sophos többségi részesedést szerzett az Apax Globális Magántőke Befektetési Csoportban. Tehát az anyagiak nemléte szinte kizárva.

    Nagyjából ennyi!

    [ Szerkesztve ]

    To protect and serve!

Aktív témák