Aktív témák

  • MaXimiliam

    csendes tag

    Sziasztok!

    Elég nagy gondban vagyok... Réges régen meg voltam elégedve a Nod32 -vel, aztán ez a helyzet megváltozott :((( Azóta nincs állandó víruskergetőm, mert nem tudok döteni.

    A tegnap éjjelt, és a ma délelőttöt is azzal töltöttem, hogy telepítgettem, tesztelgettem, de senki sem tökéletes.
    Fontos lenne a gép gyors indulása, és a kultúrált sebességű internetezés is, de mint minden "rendetlen" embernek, nekem is tele van jogtisztátlan szoftverrel a gépem.

    Alapjában szerettem, hogy volt külön tűzfalam (Sygate), de megbékéltem az IS megoldással is.

    Kipróbáltam az AVIRA -t, Kaspersky IS 2010 -et, Comodo IS 3.11 -et, ESS 4 -et.

    A mellékelt kép mutatja, ki hogyan alakít. Hogy őszinte legyek a Kaspersky tetszik a legjobban. A tűzfal nagyon tetszik, és bár a víruskeresés nem mutatja, de a számomra gyanús programjaim futtatásakor ő is felkiáltott néha. Ezt rajta kívül csak a Comodo csinálta még... Cserébe a CIS túl gyorsan végez a víruskergetéssel, és gyanúsan kevés file-t vizsgál át. Persze egyik programon sem állítottam semmit, csak telepítettem, és frissítettem (no ezzel is megkínlódtam a Comodo jóvoltából)
    Az ESS tetszik, hogy gyorsan indul mint az állat, ügyesen keresgél, de a tűzfala előreláthatólag tartogat meglepiket (nem nagyon láttam azokat a beállítási lehetőségeket, amiket matatni szoktam, nem találtam a service -k letiltásának lehetőségét (alapban kiengedi őket), csak a különálló programokat engedi configurálni!)

    Kellene egy progi a Nod motorjával+ Kasp proaktív védelme, ráadásnak meg az Avira adatbázisa... és még a tűzfal részleteivel nem is foglalkoztam :O

    „A világnak nem nagy tudásra, hanem inkább jó emberekre van szüksége!”

Aktív témák