Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz csixy #64840 üzenetére

    Mikrokód nem kell. Vagyis nem feltétlenül, meg azt akármikor lehet telepíteni, később már a rendszer használata közben is, mikor már lehet bootolni. Boot az kell, de az meg abból áll, hogy elkészíted az EFI partíciót, felcsatolod minden más partícióval együtt, genfstab futtat, létrehozod rajta a loader entries mappákat, benne a két conf fájllal (egyikben meg kell adni a kernelparamétereket, meg a root partíció UUID-jét), meg kiadod a bootctl --path=/boot/EFI install (vagy csak --path=/EFI, ha úgy csatoltad) parancsot.

    Az egész titka, hogy mikor már a bootolást állítod be, az a célegyenes. Ott nem szabad feladni, meg hirtelen mégis másik disztróért dobni. Szép nyugodtan újra kell próbálkozni, ha nem bootol, Arch telepítőmédia be, újra felcsatolod vele a bootot, és birizgálod a .conf fájlokat, főleg azt, ami a kernelt, initramfs-t hívja meg, ott korrigálod a paramétereket, előbb-utóbb bootolni fog. Nem kell miatta mindig az egész telepítést újrakezdeni, csak azt az utolsó lépést megismételni, ahol elakadtál. Abban segítséget kérni, ide beírod miket futtattál, azoknak mi a kimenete, fstab + EFI-n lévő conf fájlok tartalma, blkid kimenet, és megfejtjük miért nem bootol.

    Ha mindig megfutamodsz, akkor hiába volt az egész. Kékluficet Arch-cikkét már nemigen érdemes követni, azóta már megváltoztak az Arch-ajánlásai a telepítést illetően, meg már ő is másképp telepíti. Egy ideig frissítgette a cikket, de egy idő után megunta.

    Szerk.: BUÉK neked is, meg minden topiklakónak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák