Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ArthurShelby #60211 üzenetére

    Ááá, nehogy azt hidd, a Win7 után mindegyik új Windows egyformán kiforratlan. Előbb-utóbb úgyse úszod majd meg a Win10-re átállást, ha windowsoszni akarsz.

    Közben még egyszer elolvastam a kérdésed, és látom, hogy a 16-os Ubiban nem jött be a Unity, akkor valószínű a Gnome sem fog, ami ugyan jobb, meg talán kicsit témázhatóbb, de ahogy tálalják, lényegében 90%+ százalékban unitys hatású, kinézetű. De ha csak a grafikus felület nem tetszett, attól még maradhatsz Ubuntu-vonalom, Kubuntu, Xubuntu, vagy amelyik felület épp bejön. Ezeknél a gépigény is különbözik, nem olyan erőforrásigényesek.

    Igazából nem nőtt meg a gépigénye, sőt, a Gnome-mal szerintem kicsit csökkent is, de a 25 GB szabad hely, 2 GB ram, 2 magos 2 GHz-es CPU már régen is elég minimum volt, igaz megy ennél kevesebbel, de tarkón lövés használni, olyan lassú lesz. Szerintem mindegy milyen OS-t használsz, ma már a min. 50 GB tárhely, 4 GB RAM, i3 szintje az abszolút minimum, hogy ha rendesen akarsz böngészni, meg meg mindenféle kódokes HD videókat nézni mindenféle magas felbontásban, 60 fps-en, meg nem csak pasziánszozni akarsz. Neked mindegy is, mert a laptopod bőven van olyan erős, hogy semelyik grafikus felület vagy disztró nem kottyan meg neki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák