- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz TaylorPro #44398 üzenetére
LG 42LB671V
Baráti körömben 4 napja vettek egy ilyet.
Tegnap voltam náluk pont, úgyhogy láttam működés közben.
3-3.5 méterről nem tűnt olyan nagyon kicsinek se, bár elfért volna nagyobb képátló is náluk.
3D hatás jó volt (Edge of tomorrow), vettünk fel vele egy külső merevlemezre pár percet, az is működik, képe oké, mit írjak még. Betekintési szöge is oké, úgyhogy gondolom nem TN paneles.
USB-ről az 1080p-s 3D-s mkv-t szépen vitte, még pörgettem is.
Érdekes, h Youtube direktink nincs a felajánlott alapértelezett weblapok közt (Index, Origo pl. volt), de ha a böngészőbe írom be, akkor elindítja, és lehet nézni a videokat.
Ez a távirányító zseniális ötlet (nem tudtam, h már itt tart a technológia), mármint ahogy a TV-n egérkurzorként viselkedik, meg a hangvezérlés is oké, felismerte egyből a bediktált keresőszavakat.Még régebben láttam smartos Samu TV--t, azon nekem akkor nyögvenyelősnek tűnt a netezés, pedig még eredeti Samsung billentyűzetet is vettek a TV-hez; ezen jól ment, nem döcögött, szépen töltődtek az oldalak, semmi probléma nem volt.
Wifivel használták egyébként.Nekem 50"-os plazmám van, az ezekhez képest nem tud semmit, de 50"-os, nem 42. Szóval véleményt nem tudok mondani, a 3D az jó dolog, a köv. TV-m nekem is 3D-s lesz, de ezek a smart, meg ilyesmiktől én nem esek hanyatt.
A TV hangja is okés volt, mintha az enyémnél értelmesebben szólt volna. Bár én amúgy házimozira kötve használom, úgyhogy engem a hangzásvilága se érdekel különösebben.
Amit nem értek, rákerestem árgépen, 150ezer egy ilyen TV, de mintha ők azt mondták volna, h Tescoban vették, és 180ezer volt (240-ről vagy mennyiről leárazva), szóval most vagy megvették a lehető legdrágább helyen, vagy nem jól figyeltem az árát mikor mondták.
Nem merem megkérdezni tőlük, legyenek csak abban a tudatban, h jó áron vették.Ami jellemző a friss 3D-s TV tulajokra, az rájuk is: kérdezi tőlem, h az miért van, h mintha nem lenne végig 3D-s a film.. pl. a Holnap határa kezdő perceiben jellemzően, amikor a bevágott TV közvetítéseket látjuk, akkor ugye nem 3D-sek a jelenetek, aztán megint 3D-s, szóval váltogat annak megfelelően, ahogy a rendező elképzelte a filmet.
És akkor az első reakció, h rossz a TV, meg sz×r a 3D, ez nem is 3D.. stb. Áhh.. :/[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
MR!!
aktív tag
válasz TaylorPro #44564 üzenetére
Hali !
Pixelhibát nem veheted észre, ha nem világít vagy épp folyamatosan világít egy pixel akkor a készülék szoftvere automatikusan kikapcsolj a a tv-t.
Láttam már ilyen készüléket, igaz ritka (kb 1000-ből 1 ilyen) "gyári hibás" az LG logo után azonnal kikapcsol éppen ezért , hogy az ügyfél ne lásson rossz képet.
Vagy tökéletes kép vagy semmi...
De ez bármely gyártónál előfordulhat, LG-nél azonnal cserélik és attól nem kell félni, hogy rossz tv-d lesz.
(#44567) bluobluo75
hali !
nekem is LA 620S-em van , frissítettem már szoftvert és semmi problémám nincs vele.
Jelenleg:
[ Szerkesztve ]
miszter
-
MR!!
aktív tag
válasz TaylorPro #44584 üzenetére
Monitoroknál is így van (legalábbis 2013-tól kezdődően). Illetve szervíz menüben le lehet tesztelni de oda nem ajánlott belépni.
(egy sima be-ki lépés is változásokat okozhat a készülék működésében, saját felelősségre döntse el mindenki maga, hogy megéri-e belépni a szervizmenübe )
Igen azért nem árt ha van rá mód még az üzletbe gyorsan átnézni minden ok. (Menü, kijelző, kép-hang mindent úgy sem lehet letesztelni - arra több óra kellene, csak amit futólagosan észrevehet az ember még jobb akkor reklamálni)
miszter
-
Zsmester89
őstag
válasz TaylorPro #44625 üzenetére
A nagyméretű 3D mkv-k nem rosszak, de az eredeti 3D BD ISO-nak nincs párja. Javaslom egy médialejátszó beszerzését, ha igazi élményt akarsz, pl Meder8er Med600X3D, ha a vinyót bele akarod tenni, akkor Med1000X3D.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
makoss
veterán
válasz TaylorPro #44690 üzenetére
Még egyenlőre tesztelve megy, de kép jó, mozgó kép jó, részleteket nem néztem még, most fogom méretre vágni a kábeleket, amúgy a PC az egyik szobában van, a tévé meg 2 szobával arrébb
(#44691) Pumma: 2 külön szoba, mind a kettő 4×4-es.
De ami meglepett, hogy volt amikor elfelejtettem bedugni az adaptert, és úgy is elment vígan![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz TaylorPro #44726 üzenetére
Ebben a témában nem vagyok otthon, de lehet, hogy kezeli, nem tudom
Nállam az a lényeg, hogy ugyanúgy lehessen gépezni tévén, mint monitoron!
Az biztos, hogy nekem megérte!
Csak ajánlani tudom a König HDMI Extender -t!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz TaylorPro #44730 üzenetére
Egyenlőre most semmit mert még a kábeleket most vágtam méretre, meg még a billentyűzetet, egeret kell valahogy átküldjem.
Koncertbe néztem bele, szépen vitte!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
brendonka23
tag
válasz TaylorPro #44845 üzenetére
attól függ mennyire van szükséged a 3d-re,nekem 3d-s de szinte egyáltalán nem nézem,csak vagánykodok hogy 3d-s a tv-m ,szerintem mindenképp a nagyobbat vedd meg,azért egy nagyobb kijelző szerintem vagányabb,ha tehetném most nagyobbat vennék,nem érdekelne hogy nincs benne 3d!
-
D.Dani
tag
válasz TaylorPro #44845 üzenetére
Eredetileg egy olcsóbb nem 3D-s modellt (Samsung) akartam venni, aztán amikor a boltban ment egy full hd film végén a stáblista (azaz a fehér feliratok függőlegesen scrollozva), és láttam a különbséget, akkor úgy döntöttem, hogy legyen inkább egy smart 3d model 500Hz MCI-vel (konkrétan 39LB650V), mint egy 100 Hz MCI-s .....
-
makoss
veterán
válasz TaylorPro #44863 üzenetére
Én is csináltam már, de itt a dugóval van baj, bedugom, passzolnia kellene, 1 kattanással jeleznie kéne, hogy stabil, de a kis pöcök megnyomása nélkül (!!) szedem ki!
Tartania kellene, erre kiesik
Azt mondták, hogy szabványos RJ45 dugót használtak de ez nem igaz, mert semmiben nem áll meg, a Led tévé képe meg villog, egy idő után meg a tévé azon része kikapcsol, ami szerintem csatlakozási hibára utal szerintem
Először az UTP toldóra gyanakodtam, nem-e az gyengíti a jelet, de majd ha 1× jó lesz az UTB kábel összes csatija, kiderülKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
LÁZ
addikt
válasz TaylorPro #44937 üzenetére
nekünk kb 2hete 671v van, mindennel meg vagyok elégedve, 2apróságot kivéve, az egyik a telefontávirányitás(de ez kb biztos, hogy a blackberry hibája, úgyhogy mind1 is), a másik pedig az ön kikapcsolás, vmiért néha kikapcsol magától, irták többen más Lg-nél is, egyelőre még nem sikerült rájönnöm, hogy ez honnan ered.
Ezt leszámitva maximálisan meg vagyok vele elégedve, nekem 150et megért a tv újan.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Shingen
addikt
válasz TaylorPro #45281 üzenetére
Hát a 730 +100 Hz mint a 671, de persze az semmit nem számít.
Amúgy szinte ugyan az a 2 Tv, de nekem külsőre jobban tetszik a 730.
Ha használod a talpat akkor sokkal szebb meg stabilabb a 730 talp meg Tv is szerintem.
De te tudod mennyid van rá, és nekem mi számít.風林火山
-
szabferi
tag
válasz TaylorPro #45359 üzenetére
Nekem bejött a 3D, persze nem nézem orrbaszájba de néha megnézünk a fiammal egy egy animációs filmet ilyen módban.
Mivel nem extra felár a 3D manapság, én azt mondom hogy ne idegenkedj tőle ha benne van. Sajnos olyan opció nincs hogy "nem kérek 3Dt de legyen jobb a képe".
Tartalom amúgy már egész sok van rá, szóval nem olyan kihasználatlan dolog mint a 4K.. sztem.[ Szerkesztve ]
-
csaba12242
tag
-
törölt tag
válasz TaylorPro #45527 üzenetére
Nekem egy kicsit zavaros. Fent: 42LB730V (2 + 1 év garancia!), Pár sorral alatta:3 ÉV garancia (2 év jótállás + 1 év szavatosság) Itt olvashatunk a 3év szavatosságról. [link]
Én most ezektől vennék: mert van raktáron bemutatoterem, és ledtvplaza-nál is, és vidéki kiszállítás esetén 10k-val rövidebb lenne a számla. -
-
Shingen
addikt
válasz TaylorPro #45534 üzenetére
Hogyne lenne érdemes!
Mondtam egy 500 Gb WD My passport. tökéletesGondolj bele még a pc strem-elsz sokkal több áramot fogyaszt mintha egy hdd menne.
A streaming-hez meg elég ha a Tv és a Pc ugyanabba a routerbe van bedugva, és működik servioval, vagy Lg saját smartsahre programjával.風林火山
-
WaterWawe
őstag
válasz TaylorPro #45633 üzenetére
Jó kis TV az, én ma szereztem be.
Nagyon jónak bizonyul, végül örülök hogy nem a Sony-t választottam. Mondjuk annyira nem mondanám halál egyszerűnek ezt a WebOS-t, de idővel biztos meg szokom.
A sőtét sarkak valóban látszanak ha "arra koncentrálok hogy megállapítsam van-e különbség a fényerőben" de normál esetben semmi nem látszik belőle.
Szóval bátran ajánlom mindenkinek! -
Tutu7030
veterán
-
padi68
senior tag
válasz TaylorPro #46298 üzenetére
a garancia kiterjesztés nem egyforma:
ediginél max + 2 évre szól/ extra garancia: biztosítást köthetsz nem csak készüléked műszaki meghibásodásaira, hanem az esetleges baleseti sérülések, rongálódás esetére is.
ledpláza: max. + 3 évre szól és : A garancia kiterjesztés nem érvényesíthető nem rendeltetésszerű használatból eredő hibákra, valamint a készüléket ért külső sérülésekre, esztétikai hibákra.
árban a 731v az ediginél olcsóbb
illetve a cégek sem ugyanazok:
edigi: UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
ledpláza: MTB RT. Dunapataj és Vidéke Takarékszövetkezet.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
keljoe1970
csendes tag
válasz TaylorPro #46298 üzenetére
Pár szó a fekete péntekhez:
a blackfriday.hu alapján az általános fekete péntek november 28-án lesz és a mall.hu, valamint az e-mag is részt vesz benne. Előbbinél a 42LB671 aktuálisan 140.000,- forint. Itt a nagy kérdés, hogy vajon akkor akcióban mennyiért lehet majd elhozni, ha benne lesz az akciós termékekben. Mert az edigital pl. a HVG cikk szerint (http://www.napigazdasag.hu/cikk/28095) csak 300-350 árucikkre ad kedvezményt. Egyébként gondolom, azért hozták előre egy héttel saját fekete péntekjüket, hogy mindenki ott költekezzen....
Kérdés: mivel fenti tv-t szeretnék vásárolni, meg tudná mondani vki mekkora a távolság a két láb közt?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz TaylorPro #46408 üzenetére
Azért nagy csodára ne számíts. A túlzott képjavító eljárások használata gyakran többet ront a képen mint amennyit segít. az SD az SD is marad (főleg a hihetetlen gyatra SD TV adások).
Puma: köszönöm még egyszer a finomhangolásban a segítséget, kipróbáltam több mindent. Kezdtem az általad linkelt AVs cikkel... lehet én vagyok ízlésficamos vagy csak a szemem rossz, de számomra nagyon gáz lett a végeredmény. Folytattam a prohardveres beállításokkal, azokkal most nagyon baba lett, sokkal természetesebb a színek, az egész kép mint az alap élénk, viszont telítettebb színekkel mint az alap mozi és nincs olyan fátyolos hatása mint annak.
Szóval eddig a prohardveres nagyon tetszik. Holnap kipróbálom a Geeks.hu-s értékekkel is
Igaz mindegyik 730-ra vonatkozott, de a két típus között sok különbség nincs.
Eddig ennyi. Holnap folyt köv, ma Mozizás van ezerrel, hogy kicsit élvezni is tudjam végre a "Nagy" TV-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest