- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keljoe1970
csendes tag
válasz TaylorPro #46298 üzenetére
Pár szó a fekete péntekhez:
a blackfriday.hu alapján az általános fekete péntek november 28-án lesz és a mall.hu, valamint az e-mag is részt vesz benne. Előbbinél a 42LB671 aktuálisan 140.000,- forint. Itt a nagy kérdés, hogy vajon akkor akcióban mennyiért lehet majd elhozni, ha benne lesz az akciós termékekben. Mert az edigital pl. a HVG cikk szerint (http://www.napigazdasag.hu/cikk/28095) csak 300-350 árucikkre ad kedvezményt. Egyébként gondolom, azért hozták előre egy héttel saját fekete péntekjüket, hogy mindenki ott költekezzen....
Kérdés: mivel fenti tv-t szeretnék vásárolni, meg tudná mondani vki mekkora a távolság a két láb közt?
-
Ricsi87
újonc
Sziasztok!
Köwszönöm még 1szer mindenkinek a hasznos tippeket,amiket TV vásárlás előtt kaptam,és végül meg is fogadtam,egy LG 47 LB 670 V-el gazdagodott a nappalimés persze új TV-hez új állvány is dukál
Abban kérném még a segítségeteket,hogy akinek esetleg van ilyen TV-je,vagy tud ilyen TV-hez egy beállítási paramétereket a tökéletes képminőség elérése érdekében,azt nagyon megköszönném...nem a csöves kável TV minőséget akarom felhúzni,hanem a jó kis FULL HD filmek minőségét szeretném éklevzni maximálisan az új TV-men...előre is köszi a segítségeket!!! -
zsolt19900
őstag
-
TRob1
veterán
válasz zsolt19900 #46304 üzenetére
Hááát hogy az egyiknek csúnyább a lába mint a másiknak. Jah, meg 700 vs 800Hz.
Amúgy: Összehasonlítás
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
zsolt19900
őstag
ja csak ennyi, oksi igaz már megrendeltem a kisebb számút, csak kíváncsi voltam
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
huncutka1029
addikt
megeszem a kalapom, ha valaki az MCI 700 Vs800Hz közötti különbséget szabad szemmel normál használatnál észreveszi!
Hagyjuk már ezt a HZ mizériát.
Mindegyik 100 max 200 Hz-es panel, csak képjavítókkal szoftveresen nyúlnak bele. ( ki-be kapcsolgatják a háttérfényt a folyamatosabb képhatás érdekében....[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz LaptopSystem #46307 üzenetére
A 870V a full HD felső kategória, annál már csak a 4K "jobb"
tehát (U) "ez"(/U) a jobb.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
LaptopSystem
őstag
válasz huncutka1029 #46310 üzenetére
Oled TV-re szerintetek megéri várni?
szerintem max 1 év és 300-400.000 környékén lesznek de megéri várni rá,hogy lemenjen az ára?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Kinéztem két LG monitor tv-t, erről szeretném a véleményetek kérni. Ezekről lenne szó:
LG 24M45H-B
LG24MP56HQ-TKisszobában lenne használva, főleg esti tv-zésre, és egy régi Ps2-t is rákötnék, ritkán játékra. Szerintetek megéri valamelyik tv (monitor)? Van valamilyen hátránya, hogy ezek monitor tv-k, és nem "sima" tv? Egyáltalán mi a különbség?
Egyébként azért néztem ki ezeket, mert most jó áron hozzá lehet jutni (50 ezer ft környéke), és ráadásul ezekre 3 év garancia van, míg a tv-kre max 2, de a legtöbbre csak 1.
Én ahogy néztem, a fő különbség a kettő között, hogy az egyikben IPS panel van. Ez a gyakorlatban mit jelent pontosan?
-
TRob1
veterán
válasz huncutka1029 #46309 üzenetére
Én csak mondtam mi a különbség. Amúgy igazat adok, nem is érdekelnek ezek a hókuszpókuszok, bőven elég nekem a 650v is (és tökéletes a képe, nem kell nekem semmi plusz Hz meg egyéb néphülyítő elektronika bele) Ráadásul ezek a "szalagtalpak" sem igazán tetszenek.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
LaptopSystem
őstag
de gondolom ez lenne a legjobb választás [link]
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
hadogabi1
senior tag
válasz LaptopSystem #46314 üzenetére
Ennél olcsóbb a media-ba. 5 év garival 400. Ha hozzáadod a teljeskörű garit akkor drágább mint 400.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #46309 üzenetére
Lehet az épp elég(képjavítók)
Azt halljuk hogy a hatos sorozatok ugyanazok(640-650-670-) de a hetes nem különbözik a hatostól.
Akkor lassan mind ugyanaz?(Nem kifejezetten neked szól,ne értsd félre)
Nekem az lm660 mozgásmegjelenítés kaki volt(trumotionnal szétesett a kép)
A mostani lb730 mozgása jó az előző jelenséget nem produkálja..viszont annyira dicsérve lett a direkt led az edge ledhez képest . Nem tudom .Mindegyiknek meg kell barátkozni a maga kis hibájával.A direkt led elég "koszos foltos" főleg fehérnél. Az edge bevilágít a keretnél ami orvosolható(ha minden igaz) a keret csavar lazításával.Most még nem tudom melyik a jobban elviselhető.
Néztem videot az edge vs directről. Ez a james bondos valami okosság...és elijesztett az edge ledes oszlopos fehéredés fekete háttérnél mikor mozog a pötty.A direkt lednél nem volt(de csak a videon )
A valóságban nem így van.Igaz nem oszlopos hanem körülötte kockában.Egy kutya mind kettő.
Bár még lehet állítgatnom kell valamit még ,mivel csak pár napos.
De a mozgás megjelenítése kicsit nyugtat..az előzőnél sírni tudtam volna./csak betört a kijelző)
Kapok az alkalman: Nem tud valaki 55 colos kijelzőt LM660-hoz? -
Plebi
senior tag
Találkoztatok olyannal, hogy hiába kapcsolom a menüben ki a készenléti lámpát nem kapcsol le kikapcsolt tv-nél.
Tudom ragasztószalag, de mégis...
LM620S
Frissítés előtt is megvolt, áramszünet hatására jött elő. Amint visszajött az áram a kikapcsolt (áramszünet előtt is) tv bekapcsolt.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Mddx28
csendes tag
válasz LaptopSystem #46307 üzenetére
Sziasztok!
Én a 730at néztem most ki, de látva a 870et elgondolkoztam . Mivel a hang része engem nem érint, csak a kép, 1 kérdés maradt bennem.
Kérdés:
Direkt LED és Edge LED között mi a különbség, melyik jobb? -
LaptopSystem
őstag
vagy várok pár hónapot és OLED lesz belőle
-
huncutka1029
addikt
válasz LaptopSystem #46321 üzenetére
pár hónap mulva jönnek a 2015-ös modellek, (április környékén WebOs2.0-val.
És valóban, az olednél már nem lesz felhősödés, bevilágítás, foltosság.
De szerintem még minimum 2 év mire olcsósítják.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
LaptopSystem
őstag
válasz huncutka1029 #46322 üzenetére
Nem kell annyi idő hozzá
ha belegondolsz 3 hónapja még jóval 1.000.000 felett volt az áruk most meg már ha jól szét nézel 600.000 környékén megkapod!
-
huncutka1029
addikt
válasz Mddx28 #46318 üzenetére
Szóval
Direct led:
a megvilágító diódák blokkokban a kijelző mögött helyezkednek el, egy olyan réteg mögött, mely "elteríti" a fényüket.Edge Led:
A kijelző alatt felett, és (időnként oldalt is) vannak a fényforrások.
Kicsit nehezebb beállítani az optimális fényerőt, mert hajlamosabb a bevilágításra.
Ha a bekapcsolod a helyi sötétítést, és magas értékre állítod, + a gammát is maxra veszed, akkor jön elő a sávosodás, amiről írnak.
Az edge led az LG-nél néhány éve még a felső kategóriás tv-kben volt mostanra, inkább a direct ledet nyomják.
szerintem olcsóbb és azért, nem azért mert jobb.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz LaptopSystem #46323 üzenetére
Legyen igazad, akkor jövőre én is veszek.
De most megütne a guta, ha 450K-ért vennék egyet, fél év múlva meg 200-ért dobálnák hozzám!2011-ben a 42" LW5590-et még 220.000-ért vettem meg.
Ma ekkorát már 130.000-ért adnak.[ Szerkesztve ]
-
LaptopSystem
őstag
tehát akkor az Edge Led jobb
-
törölt tag
válasz sz.z.csicsi #46316 üzenetére
LB640-esről még nem hallottam, 650V-re még szerintem senki nem mondta hogy egyezik 670V-671V-vel. Sokszor leírtuk már itt a különbséget. 670-671V vs 700-730-731V csak sejtés hogy majdnem ugyanaz lehet, a tudása alapján. Pontos ismereteket csak egy belsős tudna mondani. Bevilágítási hibáknál fontos, hogy ne legyen túlhúzva a háttérfény és a fényerő, pl. alapnak én ezt néztem, és szép képe lett apróbb finomhangolások után: LB7xx settings
A kijelzőre itt tudnának választ adni: [link]
alfa156 OLED-nél voltak aggodalmak pl. a tartósságával kapcsolatban, nem tudni, hogy most milyen szinten vannak a gyártók.[ Szerkesztve ]
-
brendonka23
tag
kérdésem lenne,a nem web-osos smartos tévéken gyengébb játékokat lehet letölteni mint a nem webosos smartosokra?
-
Zirowe
nagyúr
válasz LaptopSystem #46327 üzenetére
Nem.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
törölt tag
válasz sz.z.csicsi #46331 üzenetére
Azt halljuk hogy a hatos sorozatok ugyanazok(640-650-670-) de a hetes nem különbözik a hatostól.
Akkor hogy érted? Én csak megpróbáltam megfejteni a felsorolást, mert idén van 650-670, de nincs 640. -
sz.z.csicsi
tag
válasz #94529552 #46332 üzenetére
Igazad van Átfogóan akartam írni.Már az LW sorozatok óta olvasgatom a fórumot,de inkább az LM-nél voltam jobban benne és lehet csak úgy kellet volna írnom,hogy a nagy általánosságban a 6-os sorozatok egy kategória a 7-es már egy lépcső és így tovább.Sorozaton belül eddig a külső vagy egyébb extra különbözött(volt magic vagy csak előkészítés, wifi vagy csak elők)..De lehet rosszul tudom én csak felhasználó vagyok.
Tehát nekem csak a lépcsőnél történő hasonlat vagy azonosság keltette fel a figyelmem.Mondjuk én soha nem visszafele logikáztam,mindig felfele akrtam ezt úgy értem pl.mint jelen esetekben a 670 mivel tud kevesebbet mint a 730?(És ezt nem itélem el)Azért is kacsingattam feljebb a 8-as sorozatra mert fillérek volt a különbség.Régebben meg 100 ezres nagyság rendek. -
LaptopSystem
őstag
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok,
Ezek a TV-k szoftver szinten mennyire vannak támogatva az idő múlásával?
Gondolok itt arra, hogy érdemes esetleg várni a 730 utódját azért, hogy az majd esetleg támogatni fogja a flash tartalmas megjelenítését?
Vagy ilyenre ne is számítsak?
Azért lenne fontos, mert játszok pár online klikkelgetős játékkal, ami flash alapú, böngészős játék és jó volna a magic remote-tal, de ez a 730ba ha tudom nincs benne.
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok! Találkozott már más azzal, hogy a beépített böngészőben az indavideo.hu-n a videók jellemzően valamelyik kerek percnél (6:00, 10:00) megállnak? Adott videó mindig ugyanott. Egyébként kiválóan működik a böngésző és a videólejátszás is, csak hát így nem lehet a tévén megnézni egy sorozatepizódot... A tévé 42LN577S típusú, tavalyi okostévé.
Lehet egyébként más böngészőt telepíteni rá a meglévő mellé?
Megoldás lenne a Miracast és társai, csak sajnos egyik nálam lévő eszközzel (laptop, tablet, okosteló) sem tudtam működésre bírni, a legtöbb, amit elértem, hogy a hang átment, a kép nem. Meg hát minek másik eszköz, ha a tévé is okos, ugye. Köszi!
-
Sliderxy
senior tag
Nem lehet azt valahogy megoldani hogy a TV-re (LG 42LB650V) kötött USB-s külső meghajtóhoz egy új "csempét" helyezzek ki a menüsorba? Sokkal egyszerűbb lenne ha onnan közvetlenül el lehetne érni.
-
huncutka1029
addikt
válasz Maddoxtomi #46337 üzenetére
szoftveres támogatás= 0
A kiadás évében kap 3-4 frissítést, esetleg a következőben még egyet, és vége.Ha most nem támogat flash tartalmat, nem is fog később sem.
egyébként a Java megszüntette a nem windows alapú flash fejlesztést. (android, linux strb)
Más webplayereket kell keresni a gyártóknak.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Maddoxtomi
tag
válasz huncutka1029 #46340 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez esetben nem látom a különbséget a 700 és 600as sorozat között. Volt itt róla szó, hogy esetleg a hardver erősebb lehet benne. De mi más használná ki a hardvert mint a komolyabb webes tartalmak megjelenítése?
Az meg hogy 500Hz (650-es) vagy 800Hz (730-as) , az megint csak majdnem mindegy kategóriás különbség
-
Dasfaf
tag
Hali, most akkor ez az ajánlat él még? Ugye arról van szó, hogy adnak hozzá egy LG NB2540 hangprojektort.
Viszont már Nov 17. van .
Mert úgy írják a honlapon, hogy November 10-16 között.
[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
A kérdésekre a válasz: az edge led-nek több hibája van, mai látványos filmezés közben, mint a direkt lednek.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
sz.z.csicsi
tag
LM660-nál optikai kábellel volt összekötve az erősítő és tv.Csak bekapcs az erősítő lehalkít tv és bármelyik forrás hangját így hallgattam.
Na most az LB730-nál ez nem megy (vagy nem jól csinálom) mivel a hang beállításban kikell választanom hogy mi adja a hangot.Ha az optikai lehetőséget nyomom vagy bármelyik másikat amelyik nem a tv hangszóró akkor a tv-n nincs hang..
Ez azért lenne fontos mivel én általában még a tv adást is erősitőn hallgatom de nem mindig.Nejem vagy kicsi gyerekem meg csak bekapcs a tv és ugye akkor nincs hang mert én úgy hagytam a beállítást.Ők nem fognak és tudnak menübe szörfözni hogy hogyan is
Van más beállítás. A tippek előtt: Nem akarok másik kábel meg erősitő meg stb. Optikaival szeretném továbbra is. -
huncutka1029
addikt
válasz Zsmester89 #46343 üzenetére
Éspedig?
felsorolnád őket?
Nekem van 2 edge ledes tv-m, de (2011es modellek) simán kenterber veri az idei direktreseket is megjelenítésben.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Maddoxtomi
tag
válasz huncutka1029 #46345 üzenetére
Fentebb volt róla szó, hogy melyik a jobb, itt rávágták, hogy az edge nem jobb a direktnél.
Most akkor ez megint olyan, hogy kinek mi jön be? Mert 55" lb 700 és 800 as sorozat között van kb. 20ezer forint eltérés, én ha veszek a jobbat venném, de melyik is akkor a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
válasz huncutka1029 #46345 üzenetére
Nekem LW széria volt, ami családban maradt, így volt alkalmam összehasonlítani a képüket (+ boltokban a többi tv-vel az lb-t).
- szebb színek
- mélyebb fekete
- nincs felhősödés (minimális max 1 blokkon belül, hála a direkt lednek)
- az éleknél nincs bevilágítás
- erősebb a háttérvilágításNem azt mondtam, hogy az edge nem jó, mert tökéletesen meg voltam azzal is elégedve, de a direkt led jobb, sőt, az oled még annál is jobb. így megy ez..
Maddoxtomi:
Direkt led. Sokat olvastam, meg jártam pendriveon képekkel és videóval az üzleteket, mert ha már költök rá, a legjobbat vegyem..és a 8xx elmarad a 7xx képminőségben.[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Sliderxy
senior tag
válasz sz.z.csicsi #46344 üzenetére
Nálam ugyan ez a helyzet. Nekem is a régi TV-m ami Samsung volt rá volt kötve a mozi erősítőre és ha azt bekapcsoltam a hang automatikusan megszólalt rajta. A tv-t lehalkítottam és ennyi. 42LB650V-nél viszont nem ez a helyzet. A menüből szoftveresen kell kiválasztani hogy melyik kimeneten adja át a hangot. Sajnos ez tényleg nyűg. Megoldás engem is érdekelne, bár szerintem nagyon meg van kötve a kezünk.
-
vj0c1
aktív tag
válasz Maddoxtomi #46346 üzenetére
Mindenkinek más tetszik, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egy tv ami 20 embernek tetszik, az a 21.nek is tetszeni fog. Én eddig több olyan véleményt olvastam, amelyek egyértelműen a direkt ledet részesítik előnyben (nekem is az van és tetszik is - 50lb671v), de ezek szerint van kivétel is, na.. ez van.
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
huncutka1029
addikt
válasz Maddoxtomi #46346 üzenetére
50 " felett már csak direktes modelek vannak, illetve oled... akkora tv-be nem tesznek edge ledet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle