Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    Voltam a Duna Plaza-ban levő Saturn-ban. A srácok a tv osztályon félelmetesen segítőkészek voltak, le a kalappal, minden tiszteletem az övék! :C :C
    Szereztek "házon belül" laptop-ot, HDMI kábelt, és hozzá egy FEAR játékot is...és elkezdtük megnézegetni melyik milyen, van e érezhető input lag. Ők is kiváncsiak voltak erre, tehát kapóra jött nekik is ez a nem túl szokványos kérés.
    Sony V5500 volt az első...tök jó tv, szép szinekkel, és igazi feketével. Elégedett voltam a Desktop képi megjelenítésével is, ill. azzal is ahogy a FEAR futott. Lag-ot nem éreztünk. A második az LG SL8000 volt...igazából azért mentem be a Saturn-ba mert ezt akartam elsődlegesen megvenni jövő héten. Mit mondjak. Már akkor sem kellene, ha fél áron kínálnák. Életben még csak nem is szép, iszonyatosan tükröződik ami nagyon zavaró, és ez itthon is látszani fog lámpafénynél. Nem szépek a szinei, átmeneteknél sávosodott nem is kicsit. Amit produkált feketében, az meg kritikán aluli. Tényleg szürke a fekete, és zavaróan szürke ez a szürke, pedig nagy fényben néztem, ahol elvileg nem is kellett volna ennyire szembetűnőnek lennie. Az egyik kiállított SL8000 darabnál az üveglap mögötti rész csúnyán be volt porosodva ami szintén brutál ronda és zavaró is volt. Persze leszedni az üveglapot nem lehet házilag, max. ha elviszed szervízbe. Konklúzióként pedig azt a következtetést vontam le, hogy köszönöm szépen, de tv-be LG-t soha, mert minden porcikájából az igénytelenséget sugallta számomra. Lag-ot itt sem éreztünk egyébként.
    A következő a Samsung B650 volt. A panel fényes felülete itt is zavaró volt, de az LG-nél azért mindenképpen egy fokkal jobb. A feketéje nagyon tetszett, de más úgy igazából nem fogott meg benne. Nem éreztem természetesnek a szineit, de ugye ez erősen szubjektív. Lag-ot itt sem éreztünk érdekes módon, ami azért meglepett a neten keringő tesztek olvasása után. Összességében nem keltett rossz benyomást, de a tükröződő panel itt is zavart, és ergonómiailag sem volt az igazi.
    Majd jött a Philips 7404...miután ezt megláttam, eldöntöttem, nekem ez fog kelleni. Szép és természetes szinek, mély fekete, Sharp panel dohog benne, PC-vel összekötve ez tünt a legszebbnek már a desktop használat alatt is. A FEAR itt is jó volt, input lag-ot nem tapasztaltunk. A kép minősége a Sony-val vetekedett, de a desktop láthatóan szebb. Ergonómiailag nekem ez tetszett a legjobban, és képminőségben is ez lett a befutó nálam.
    Megnéztük még a LE600E LED-es Sharp-ot is aminek iszonyat szar betekintési szögei voltak, és elég rondán kékesedett a feketéje. Itt elektronikai gondok voltak, mert a laptop (Win7) nem tudta felismerni a tv tipusát. Ahhoz képest hogy LED-es volt, jól és lag mentesen ment a FEAR de 170k-t nem adnék érte, mert ez a betekintési szög nagyon karcsú. DH77E is néztük, itt sem volt semmi gond, vagy zavaró tényező, persze lagot se tapasztaltunk, de az eddigi etalon Philips-hez képest túlárazott és fapados, és a desktop képminősége is pocsék, gondolom az elektronikája nem kezelte túl jól a PC-s használatot.

    Szóval részemről egyértelműen a Philips 7404 vagy a 8404 a befutó, de mivel mind a kettőben u.a. panel van, és csak az internet tv + ambilight-ban különböznek, mindezt 30k-val többért, így lehet lemondok az extra világításról, és a 7404-et veszem 144k-ért.

    Remélem másoknak is segítettem, akik PC-s használathoz szeretnének LCD tv-t választani. Persze ez egy szubjektív vélemény, de mindenképpen ad némi támpontot a választáshoz.

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Aktív témák