Aktív témák

  • SZATA

    senior tag

    Sziasztok!
    Lehet, hogy rossz topicba írok, de majd szóltok hova kell/ene, kellett volna.

    Elég tájékozatlan vagyok ebben a kérdésben.

    Van egy LG F700B monitorom, amit most szeretnék lecserélni, de mivel kicsi a szobám, arra gondoltam, helytakarékosságból jó ötlet lenne egy TV tuneres monitor. Általában netre (böngészés, chat, Google Earth, stb.) használom a gépet, de néha szoktam rajta grafikákat is készíteni, képet szerkeszteni, mert az a foglalkozásom. Ritkán játszok. A TV-pedig 90%-ban a kábeltévén jövő adásokat nézem.
    Képátlóra kb. 19-22 col közöttire gondoltam, és még nem döntöttem, hogy széles vagy normál arányút szeretnék, (attól függ milyen a választék) de a méret és az arány függ egymástól (wide-ból inkább nagyobbat). Kritérium lenne a DVI csatlakozó, és persze a HDMI se ártana. Nem szeretnék egy gyengébb teljesítményű monitorért viszonylag sok pénzt kiadni, csak azért mert TV tuneres.
    - Nem tudom, létezik olyan TV-s monitor a TN-nél jobb panellel, mert fontos lenne a színvisszaadás és a betekintési szög?
    - Van olyan LCD TV, amit lehet monitorként használni normális minőségben? Ha igen, mi különbség van TV-s monitorokhoz képest, mennyivel drágább/olcsóbb?
    Én a Samsung 2032MW, T200HD, T220HD típusokat nézegettem. Az LG M1921A-BZ is tetszene, mert hagyományos oldalarányú, de nincs DVI és HDMI. Más gyártótól nem is láttam tuneres monitort.

    Várom a tippeket, ötleteket, tanácsokat, ajánlatokat.
    Előre is köszi!

    UI. Nvidia 6600GT 128Mb AGP kártám van, Pentium 4 Prescott 3Ghz proci, 1Gb DDR RAM van a gépemben

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák