Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    Konyhabútor átépítésén gondolkozom, jó lenne pár géppel bővíteni a sajnos kicsit szűkös helyen lévő gépparkot. :) Az alapprobléma a szűk hely mellett az, hogy csak 2 kör van a falnak azon a részén kialakítva. A következő kérdések merültek fel bennem (előre is elnézést, ha nem a szakmailag pontos kifejezéseket használnám):

    1. Probléma-e, ha a mosogatógép és mosógép egy körről működik? Ha igen, akkor lehet úgy, hogy egyszerre nincsenek üzemeltetve (ezen a körön van még a pult pár wattot fogyasztó ledszalagja)?

    2. Villanysütőt, és villany gyújtású gáz főzőlapot lehet egy körre tenni? Itt főleg az lenne a probléma, hogy csak 1 konnektor van, ezt meg lehet nagyobb szerelgetés nélkül oldani (erről a körről megy még a szagelszívó, illetve 2 másik konnektor, amihez turmixgépet, vagy kenyérpirítót szoktunk csatlakoztatni)?

    Mindkét kör AEG C16 feliratú kismegszakítóra van kötve, azt nem tudtam eldönteni, hogy a lakásba hány amper jön be, viszont csináltam pár képet, hátha valaki tud valamennyit segíteni:

    1. kép - ez az alap felállás, a felső óra nem tudom, hogy mit mérne, mert a lakásban egyik fixen bekötött, vagy konnektorra dugott fogyasztó se pörgette azt az órát.

    2. kép - az óra, ami tulajdonképpen működik, a 2 megszakítónak nem tudom mi a szerepe (a másik a másik órát kapcsolná?)

    3. kép - megszakító közelről

    Eszemb jutott még egy utolsó kérdés: a villanyórákat nem kell bizonyos időszakonként cserélni? Mert ezek már 15 éve vannak fent, ha jól nézem...

Új hozzászólás Aktív témák