Új hozzászólás Aktív témák

  • flegga92

    senior tag

    válasz samujózsi #32824 üzenetére

    Rossz a kutyaiskolákat néztél. Békéscsabán lakunk, itt van 2 suli. Egyik tömegrendezvény, másik az exrendőrös. Egyikbe se akartuk vinni.
    Végül Gyulán találtunk, ahol Agilityznek és e mellett van fegyelmező oktatás. Telefonon beszéltünk, elmondtam a problémákat, mondta, hogy jöjjünk el nézzük meg. Pálya mellett végignéztük a többiek gyakorlását. Oktató odajött hozzánk külön, mondta, hogy mit csináljunk, felmérte a kutyát. Hívott egy másik kezdőt és kettőnkkel foglalkozott, összesen kb 1 órát. Utána pár Agility akadályt kipróbáltunk.
    Következő alkalommal már beálltunk a csoportba kezdésnek (kb 15 fő) egy fél órás közös gyakorlat, de vannak olyan elemek benne ami csak 1-2 kutyáról szól. Ezután mindenki végigpróbálgatta az agility akadályokat, és kb 5 kezdő kutya ment vissza kiscsoportba gyakorolni.
    Itt inkább a jutalmazással kell motiválni a kutyákat. Nálunk is családtag, egész délután rajtunk fekszik kb, de ha kell, akkor rá kell kiabálni és meghúzni a pórázt. Az elején "fáj" a gazdának, a kutya meg csak előadja a nagy halált sokszor. Mostmár elég picit feszíteni a pórázon és tudja mit kell csinálni.
    Egyáltalán nem a pénzlehúzásról szól, nem is engedte, hogy fizessünk, nézzük meg hogy tetszik e egyáltalán. Ez az oktatás 20e Ft, nincs időhöz kötve de kb 2-3 hónapig tart heti 2 nap. Ha szeretnénk agilityzni hobbi szinten, akkor évente 10e.

Új hozzászólás Aktív témák