Új hozzászólás Aktív témák

  • flegga92

    senior tag

    válasz monti0222w #32548 üzenetére

    Nincs kizárva semmi, lehet az is hibás. Benne vagyok pár fajta kutyás FB csoportban, az összesben össze vannak szedve a megbízható, lelkiismeret tenyésztők akik úgy tesznek ahogy halapidori leírta. Igen, ezért ki kell fizetni az akár 3-4-5x árat is a jófogásos szaporítókhoz képest. Szerencsére a törzskönyv nélküli nem ingyen elvihető kutyákat a jófogás és a FB is szűri már.
    Szüleim 3 éve vettek egy Goldent valódi tenyésztőtől. Drága volt, 3 generációra visszamenőleg megvolt az összes kutyának a fajtára jellemző szűrő vizsgálatai. 2 almot kellett megvárni, mirekutyához jutottak, elhozatal előtt videochateleni kellett, hogy hol fog lakni, milyen az udvar stb. Tenyésztő eleinte hetente, majd 3 havonta érdeklődik még így 3 év után is. Nyílván egy hibás kutyát nem fogsz visszaadni, mert hozzádnőtt, de egy normális tenyésztő évek múlva is segít orvost intézni illetve állja a műtétet is, ha ez születési rendellenesség.

    Mi fajtamentőktől fogadtuk be a kutyát, és annyiba került mint egy jófogásos kutya. Orvosi vizsgálatok és kezelések, chip, ivartalanítást, közmetika illetve az ott töltött ideje alatti ellátását ki kellett fizetni. Befogadás előtt egy jó hosszú beszámolót kértek, hogy élünk miért szeretnénk kutyát. Először kijöttek házhoz, ellenőrizték minden megvan e, majd utána kaptuk meg a kutyát. Párszor visszajöttek még ellenőrizni illetve 1-2 havonta küldeni kell nekik egy fotót és egy rövid beszámolót történt e valami. És ez csak egy menhely, ingyen csinálják...

Új hozzászólás Aktív témák