-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopapy
tag
Hozzáértőktől kérdezem.
Van jelentősége annak, hogy csak képernyővédőre teszem, vagy teljesen kikapcsolom az olvasót? Vagy csak akkuidőben "számít"?És még egy kérdés. Kindle5-öt vettem. Olvastam táblagépen is könyvet és nem volt túl jó a szemnek a világítás miatt.
Tudom a PW csak háttérvilágítással rendelkezik, de nincs olyan érzés emiatt, mintha szemből jönne a fény?[ Szerkesztve ]
-
kopapy
tag
Köszi az információkat mindenkinek.
Egyelőre azt hiszem maradok a hagyományos olvasónál, elvétve van csak szükségem külön világításra arra a kis időre pedig megfelel a csiptetős led lámpa is.
Ha valakit érdekel ezt vettem meg és elég jól megvilágítja nagyjából egyenletesen a képernyőt sötétben is. -
kopapy
tag
Az összefoglalóhoz egy kis kiegészítés.
Kindle4/5 fekete, 4.1.1 firmware - A margó állítás működik a leírás szerint és az alap betűméret is állítható.Volt két betűméret, amiből az egyik kicsi volt, a másik nagy. Átállítottam az alap betűméretet 25-ről 20-ra és így már pont jó. A margó és betűméret állítással a condensed betűtípus is teljesen jó lett, így már nincs annyira összenyomva, nem zavaró, kényelmesen olvasható.
[ Szerkesztve ]
-
kopapy
tag
A kindle alap rendszerét használom, az oldalszámoknál elég érdekes adatokat ír ki. Az ok, hogy több, mint tízezer oldalt ír a teljesre egy hosszabb könyvnél, mivel nyilván több oldal van ilyen kis méretben, de nem oldalanként számol. A százalékos arány rendben van. Az oldalszámok miért ilyenek? Ez a normál üzemmód, vagy lehetséges beállítani "normálisra"?
[ Szerkesztve ]
-
kopapy
tag
válasz Degeczi #12976 üzenetére
Én nem szoktam váltogatni könyv közben sem sortávot, sem betűméretet. Nekem a valós oldalszámozás szimpatikusabb lenne, de nem találtam meg, hogyan lehet beállítani. Működik alap rendszeren is? Nincs igényem más rendszerre, nincs kedvem variálni más rendszerekkel. Egyedül a margót állítottam kisebbre, de ezt az alaprendszeren belül könnyen meg lehetett oldani.
-
kopapy
tag
válasz Degeczi #12978 üzenetére
Most megnéztem két könyvet, az egyikben tényleg látom. A MEK-ről töltöttem le mindkettőt, egyiket prc-ben (ezen nem látom), a másikat rtf-ben. Ezt szerkesztenem kellett, mert nagy volt a sortörés, aztán odf-ben elmentettem, majd a calibrével letöltöttem a könyv adatait és átküldtem az olvasóra konvertálással. Ebben látom a valós és a location oldalszámot is egyszerre megjelenítve.
-
kopapy
tag
Próbálgattam, közben lejárt a szerkesztési idő.
Letöltöttem újra a prc könyvet, a calibrével a metaadatokat letöltöttem és úgy küldtem át az olvasóra. Így már ebben is látszik a valós oldalszám és a location egymás mellett. Letöltöttem rtf-ben is, szerkesztettem, odf-ben mentettem, calibrével letöltöttem a metaadatokat és átküldtem az olvasóra konvertálással és ugyanazt a valós oldalszámot kaptam. Tényleg könyvfüggő, de ezek szerint ha találsz metaadatokat a könyvhöz, akkor meglesznek a valós oldalszámok is.
A got to page működik rendesen mindkettőnél.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPad 10.gen WiFi / 64GB / Blue (203)
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest