Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz amargo #2759 üzenetére

    "Az első felére válaszolok, mert a második rész azt megint hozzám kevered, de ezen nem lepődök meg :)
    "Munkáltatóként, ezek után nem nagyon terveznék veled hosszú távra..." Tehát attól félsz, hogy elveszted a munkád, csak leírtad végre :)
    Egy normális munkáltató felfogja, hogy csak körbe nézel vagy megkérdezi mi a problémád jelenleg."

    Több helyen dolgozom. Szerintem az a legnagyobb előnyöm a kollégákkal/"konkurensekkel" szemben, hogy bizalmi viszony alakult ki közöttem és a munkáltatók között. Mindezt még meg ringatni se akarnám, egy körbenézelődéssel ami az ő fülükbe hallatszik vissza. Persze mindezt meg lehet beszélni és meg lehet értetni, hogy csak nézelődsz a piacon, érdeklődsz stb. Azonban, hogy ennek értelme legyen évente azért párszor körbe kell nézni és nem 1 helyen... hanem jó pár helyen, ha az ember igazán képbe akar kerülni vagy maradni.
    Azonban az én véleményem szerint ez bizony nagyon nem jól veszi ki magát vezetőség szemében, ha évente többször nézelődsz sőt netán még fel is hívják őket.
    Személy szerint attól se paráznék, ha folyamatosan ezt csinálnám és a főnök tudná, hogy ezek után elvesztem a munkám. Jobb a kapcsolatom velük ennél.

    Természetesen nálam egyedi szitu van, mert több helyen dolgozom (vállalkozó is vagyok) és így érdekes a munkaerőm eloszlása a munkáltatóim felé. Elégé feszes.

    Második rész:
    Te kezdtél bele nem én. Nem is veled beszéltem erről... ["A második része nem világos. Ha valamire kereset van meg is fizetik és nem értesz hozzá, akkor értelmes emberként eldöntöd, hogy fejleszteni akarod-e azon képességedet vagy sem."]
    Ezt írtad, miközben arról volt szó, hogy olyan állásra lehetne jelentkezni ami érdekel minket, de csak nézelőd"nénk"

    Sajnos tudom jól, hogy nagyon nagy az emberi irigység idehaza azonban szerintem javulna az egész szitu közép és hosszú távon, ha nem lenne elsunnyogva a bérsáv. Talán még az átlag fizu is emelkedne, ha jobb árverseny lenne a munkaerő piacon.

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák