Új hozzászólás Aktív témák

  • r3dsnake

    nagyúr

    válasz icecave #78046 üzenetére

    Aki egy kicsit is ad az igényességre, RAW-ban fotóz, legalább a highlightok visszahúzása vagy shadow kiemelése miatt. Brutális mennyi adat van egy RAW fotóban, amik előbukkannak ha visszahúzod, vagy felhúzol egy értéket. Jó példa erre haverom egyik fotója: KÉP (ne fotóesztétikai szempontból nézd, ez csak egy ellőtt, nem publikált képe)

    De oké, fotózzon jpg-ben, de nem tud... Dobok majd be egy-két példát milyeneket lő. Az pedig tényleg abszolút igénytelenség, hogy 1000 képet odavág eléd, hogy nézd át. Minden elmosódott, félrelőtt képpel együtt.

    Én eleve nem adnék ki nyers képet a mancsaim közül, de ő még annyira se vette a fáradságot, hogy kiválogassa. Most meg állhatok neki átnézni ennyit, hogy legyen 4 használható kép, aminek persze csináljam én az utómunkáját, szaros jpg-ből.

    A pixelből meg sosem elég, mert sokszor jól jön a cropos zoom, Vágtam már álló formátumú D90-es képből 16:9-es fullhd hátteret.

    A tárhely meg ne legyen már probléma, amikor 25ezer egy 3TB-os vinyó. Arról nem is beszélve, hogy RAW-nál, ha feldolgozza, csak metaadatokat ír hozzá a szoftver, és nem kell duplikálva menteni, ha többféle módosítás is csinál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák