Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz kigyi_23 #15654 üzenetére

    :)

    Idehaza mostanában 20-as csomaghoz már VDSL képes HGW-t adnak. Persze ott, ahol VDSL képes a központ. Igazából két dolog van ami ezzel kapcsolatban szorosan együtt érvényesül a 20 Mbps az ADSL2+-os modemeknek már eléggé a végkapitásánál jár, nekem volt 321B-m, aminek az elvi maximum sebessége 24 Mbps. A másik dolog, hogy régen a szolgáltatókat kiverte a víz attól, ha ADSL modem + Routert vásároltál, ma viszont ők azok akik eleve HGW-t adnak. Szerencsére az Invitel DOCSIS területein kábelmodemet ad, és nem erőlteti a HGW-t, ellenben a Telekommal.

    Ahhoz, hogy ADSL2+ módban vagy eleve csak ADSL2+-os eszközzel elérd a 20-at nagyon, de nagyon jó vonali adatok szükséges (különös tekintettel a távolságra). VDSL/ VDSL2-vel viszont sokkal könnyebben megugrod, nálam például 1200 méter a távolság a DSLAM-tól, a 30 már nem ment a 20 meg lazán. A VDSL egyébként is kifinomultabb technológia, más a frekvenciatartomány is stb.

    A D-Link 360T a maga idejében egyébként nagyon jó ADSL modem volt, ADSL2+-ból a 321B-t használtam sokáig, illetve van még egy Telekomos fekete 360R T1E is, ami lényegében ugyanaz a belső mint a 321B, más házban. Megjegyzem nagyobb, de szellősebb kasznia van :)

Új hozzászólás Aktív témák