Új hozzászólás Aktív témák

  • s.per.s

    csendes tag

    Tisztelt iGO-sok,

    sajátos gondom van. Tolmácsként és alkuszként. Rengetegszer jártam kereskedőkkel és magánszemélyekkel autót vásárolni Európában.

    A történet mindig ugyanaz:

    A megbízóim kiírnak a netről egy listát 10-20 autóval. (A legjobbra kattanunk rá, gyerünk gyerekek!!!)
    1. pont: Eddig senki sem talált ki olyat, (a kedvenc és ismert) használt autókat hirdető portálokon, hogy listázni lehessen a fókuszban lévő autókat. Igen autóKAT, mert ugye nem az a lényeg, hogy az elsőbe beleugrik, belenyugszik az ember. Mai fogyasztóként összehasonlítgat. Vadászik. Akkor sem veszi meg az elsőt, ha nagyon jó az ajánlat. (Legtöbbször és ráadásul általában két autót szeretnének venni, hogy költség- és idő-hatékonyak legyenek.)
    2. pont: Az első megtekintett autó nem olyan fényes és pazar, mint a képeken látszott. Gyerünk gyerekek tovább! (A telefonálgatás alatt kiesik egyből 1-2 autó.) De hova tovább, fogy az idő!
    3. A navit ütögetni kell, de listánk nincs olyan, amit mondjuk szépen fel lehetne vinni az SD-kártyára, tehát ütögetünk, pötyögünk!!! (Többnyire én, mert én vágom a németet és az angolt!)
    4. pont: Marhára nincs sorrend és egy alvás nélkül töltött, átutazott éjszaka után is piszkosul elvárják, hogy koncentrált légy... Elvégre nem vagyok ingyen!
    5. pont: Ha összefutottam volna valakivel, aki kiokosít, melyik az a navi, amelyik listával képes dolgozni, már csak az emberi elvárásom alapján is, ÉS kidobja neked a legmegfelelőbb és leghatékonyabb sorrendet. Mert ugye ez volt a bemeneti elvárás részemről...
    6. pont: Az iGO jött be eddig a magyaroknak a legjobban, nekem is. DE! Ha valamit még nem tudok, akkor kérem a kedves segítségeteket és az elnézést, hogy ilyen hosszan sikerült/tudtam csak leírni a meglehetősen profán és magánjellegű problémámat!

Új hozzászólás Aktív témák