Új hozzászólás Aktív témák

  • Lami66

    őstag

    válasz dewil666 #1614 üzenetére

    Ma délután megcsináltam a laptop tisztítást (Toshiba L750), pasztázást. A szétszedés és összerakás nem is volt annyira vészes. Persze ez leginkább a youtube-ról nézett szétszerelős videónak köszönhető.
    A gépet újonnan vettem pár éve, de még nem volt pasztázva. A gyári kence nem volt beszáradva, kenhető állapotú, de sűrűbb volt, mint a Xigmatek XI-3.
    Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, bár ebből nem derül ki, mennyivel tud többet vagy kevesebbet az XI-3 mint pl. egy olcsóbb egyszerű paszta, vagy egy árban hasonló Noctua, esetleg MX4.
    Egy dolog biztos, a 4 gramm bődületesen sok, szerintem sose fogok ennyit elhasználni, még akkor sem, ha a régi laptopot is megcsinálom (Toshiba L500)
    Nem szoktam méregetni hőmérsékleteket a gépen, de most kivételt tettem. Két mérést csináltam, egyet a karbantartás előtt és egyet utána. A szokásos felhasználásom szerint "terheltem" a gépet, ami nem processzorizzasztó műveleteket jelent, vagyis FHD yideó lejátszás, néhány honlap megnyitva, excel és gmail párhuzamosan (játékok nincsenek a gépen).
    Látható, hogy a proci max. terhelése mindkét esetben 63-64 % volt. Az ehhez tartozó max hőmérséklet 10 fokot csökkent a pasztázás és portalanítás után (alig volt poros a hűtője). Az átlagos és a minimum hőmérséklet s csökkent 5 fokot. Ebből én annyit érzékelek, hogy a ventilátor később kapcsol be, és akkor is csak halkan susog. A korábban jellemző magasabb fordulatszámot csak a hűtőnyílás letakarásával tudtam kikényszeríteni.
    Bal oldali táblázat pasztázás előtt, jobb oldali utána készült

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák