- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
Megcsináltam ezt a rajzot kondik nélkül és LM317T-vel (nem tom mi a különbség a T és a sima között), de terheletlenül is csak 8,2V és 0V között szabályoz ami meglepő mert az LM317(T) 1,2-20V-ot tud, ha pedig terhelés alatt méram akkor a max érték 2,16V-ra esik vissza a kondik ennyit számítanának!?
Ha lehet ne kövezzetek meg! -
Frenky89
addikt
nah mostmár megcsináltam hogy az LM317 lábai jól állnak, de még mindig hibádzik vmi.
itt ugye a potinak egyik tetszőleges szélső lábát kell az Adjust-ra kötni és a középső pedig a Ground, ha jól értelmeztem vagy pont fordítva!?
[Szerkesztve] -
Frenky89
addikt
mit csinálok még mindig rosszul??? -
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre és/vagy tanácsra lenne szükségem. A problémámat a bicós topikban vetettem fel eredetileg.
Azóta az ANT+ és a BT megoldásokat is elvetettem a költséghatékonyság jegyében és a lényeg, hogy találtam egy ilyen megvalósítást: [link]
Ez, ha jól látom nem egy bonyolult áramkör - talán még én is tudnám implementálni -, viszont két bökkenő van vele:
1.) Nem tudom, hogy hol van az ilyen IC-k lelőhelye.
2.) Szintén fogalmam sincs, hogy ezzel megoldható lenne-e a következő:
Android-os telefonra szeretném küldeni a jelet (ha lehet, akkor mindenféle bonyolult átalakítás/PIC alkalmazása nélkül), amire egyelőre két lehetőséget látok. Az első és az egyszerűsége miatt általam preferált, hogy a headset (4pin 3,5mm jack) felvevő/mikrofon gombjának nyomkodása lenne az input, azaz egy-egy szívverés egy-egy gombnyomásként továbbítódna. A másik, hogy valahogyan a mikroUSB-n keresztül lenne átvíve a jel.Tehát összefoglalva a kérdések:
IC lelőhely/ezzel a konkrét IC-vel, vagy hasonlóval találkozott-e már valaki
és
az ötlet megvalósíthatósága/tanácsok, javaslatokElőre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot, hogy elolvassa!
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Ezt a board-ot megtaláltam én is, amikor RMCM01-et kerestem, de egyelőre az ára miatt talonba raknám.
Pont ilyen "kábelre" gondolok, amit linkeltél. Közben sikerült is találni egy szinte az általam elképzelteknek megfelelő megvalósítást csak ez is a már nem létező IC-re épít és az Arduino-t egy picit overkill-nek érzem.
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Hobbi célra (komoly SMD nem cél, de azért vékony pákahegy kellene) keresek forrasztóállomást. Egy Weller ilyen célra szerintem overkill és nekem drága is. Szóval valami olcsóbb, de nem gagyi megoldást keresnék, illetve az analóg megoldás is tökéletesen megfelel, nem szükséges a digitális.
Amit a topik gyors átolvasása után sikerült leszűrni, hogy a Fahrenheit 28003 lehet akár az egyik befutó. Mit javasoltok és hol érdemes vásárolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest