Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz #68216320 #48629 üzenetére

    Műveleti erősítő kimenetére kimenetet kötni teljesen értelmetlen, mivel alacsony impedanciás, a jelet söntöli, és csak azért nem teszi tönkre a kimenetet, mert a jelforrásnak is van egy jóval nagyobb impedanciája, illetve nincs teljesítménye.

    A műveleti erősítők kimenetén nagyjából a R25-23 osztó által beállított "majdnem" féltápfeszültségnek kell beállni (DC munkapont).

    A fokozat erősítését az R21 / R19 aránya határozza meg, vagyis az R19 nagyságával tudod befolyásolni.

    A következő fokozat is erősít, illetve a kapacitív tagok a frekvenciameneten is korrigálnak, az erősítés pedig valószínűleg a jel torzításáig, vagyis négyszögesítéséig fokozódik, míg az IC2-1 már pozitív visszacsatolást kap, így maga is Schmitt-triggerként működik.

    A Schmitt-trigger működése megtalálható a neten, a kimenet bizonyos hiszterézissel követi a bemenet változásait, és csak két állapota lehet. Hatékonyan tisztázza az esetleg még "zavaros" vagy bizonytalan bemenőjelet. Utána még egy dedikált CMOS Schmitt-trigger is következik. Kimeneten a tranzisztor az IC terhelhetőségét növeli, illetve védi a túlterheléstől, rövidzártól.

    0,1μ / 50V, vagyis 100 nF a csatolókondi.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák