Új hozzászólás Aktív témák

  • sörösló

    aktív tag

    válasz atesss #11408 üzenetére

    Nem egyszerű probléma, talán bontsuk darabokra.

    "Jelenleg 9db 36W-os T8-as fénycső van, elektronikus előtéttel - de ez nagyon silány minőségű.
    Kb. 1-2 hónap után elromlanak, és az előtétek még hamarabb is mint a fénycsövek."

    Tipikus spórolós hibajelenség. A vállalkozó megveszi a legócsóbbat, felveszi a pízt oszt jónapot. Jómagam is vállalkozó vagyok, igaz van főállásom is, ezért ha nagyon ócsóért kell valami, nem vállalom el. Végül is én megtehetem, a vállalkozás csak vésztartalék, megengedhetem magamnak hogy szar munkát ne adjak ki a kezemből. Ott a csapda, hogy a legtöbb munkát anyagostól, mindenestől egyben kell vállalni. Megrendelői rövidlátás!Takarékoskodni lehet egyrészt az anyagon, másrészt ahogy a régi viccben van.
    - Minden munkát háromféleképpen végzünk. Jól, olcsón és gyorsan. Ön ezek közül bármelyik kettőt választhatja. Tudnia kell azonban, hogy:
    -A jó és gyors munka nem olcsó.
    -A jó és olcsó munka nem gyors.
    -A gyors és olcsó munka nem jó.
    A saját lakásomban 4-5 éves kompakt csövek garmadája működik, hiba nélkül. Amíg nem ismertek, kicsit se néztek hülyének a villanyboltban ;) amikor azzal adtam vissza a kínált lámpát: nem kell, túl olcsó!

    "A kapcsolási idő szerintem most túl rövid (talán 1 perc körül), "

    Ez tényleg rövid, ennyi idő alatt egy fénycső be sem indul rendesen. Ebben az esetben olcsóbb lehet a hagyományos világítótest.

    "A másik kérdés a mozgásérzékelők, mert azokat is cserélni / kiegészíteni kellene."

    Lásd első pont. Minőségi termék kell, nem ócsó!

    "És az sem lenne rossz, ha kombinált mozgás / fényérzékelő lenne, ugyan elég sötét van a garázsban (nincs sok ablak), de ha süt a nap akkor kb. áprilistól októberig napközben nem kellene működnie."

    Külön alkonykapcsoló kell, és lásd: első pont.

    "Hallottam olyanról is, hogy jelenlét érzékelő, ezek hogyan működnek pontosan / mennyibe kerülnek ?"

    A klasszik jelenlétérzékelő számolja a belépőket, és amikor az utolsó is távozott, lekapcsolja a villanyt. Ez viszont csak egyajtós helyiségnél működik, vagy ahol nem lehetséges az hogy bejöttünk öten és egy autóban távozunk.

    Lehetséges megoldás egy energiatakarékos világítás külön kapcsolhatóan. Ha sokáig akarsz matatni, akkor egy kézikapcsolóval bekapcsolod az enegiatakarékos világítást mondjuk fél vagy egy órára, aztán automatikus kikapcs. Nálam a pincében így működik. Egy mozgásérzékelő viszont újraindítja a félórát, ha lent matatok. Távozáskor kikapcsolható, de nem feltétlenül fontos.

Új hozzászólás Aktív témák