Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz pluhm #1004 üzenetére

    Srácok... a legmélyebb tisztelettel, de alsó-közép kategóriás készülékektől várjátok el a HDR tartalmak megfelelő minőségű megjelenítését.

    Márpedig ez lehetetlen. Az "UHD Allianz" rögzítette, hogy milyen feltételek teljesülése esetén várható érdemi eredmény.

    Az általatok kifogásolt készülékek a Rec.2020 színtér ~50-70%-át fedik csak le, 8 + 2 bit-es paneljük van, és ~300-400 nit maximális fényerőre képesek.

    Én is teszteltem már olyan (LG) tévét, ami hasonló paraméterek mellett egészen korrekt képet adott HDR tartalmakkal, mindenképpen szebb volt ugyanaz a film az SDR módhoz képest, de a felsőkategóriás, prémium tévék HDR képminőségétől azért messze volt.

    Nem ti tehettek róla... a gyártók hibája, hogy már az alsókategóriás 4K készülékeiket is a HDR-el reklámozzák. A Hisense elsőként tette elérhetővé az összes HDR szabvány támogatását...

    Viszont mindenkinek, aki ilyen tévéket vásárol (A7xxx széria, U7-esek bármelyike) tisztában kell lennie a fentiekkel, és ennek megfelelő elvárásokat támasztani a HDR filmtartalmak megjelenítésével kapcsolatban.

    Akkor nem fog csalódni. :N

    A jobb minőségű 4K filmek így is klasszul mutatnak. (SDR-ben.) Ha pedig kifogtok néhány olyan HDR filmet, ami kivételesen jól néz ki, akkor pedig örülni kell. Az már "extra".

    (Mindez egyébként az összes gyártó aktuálisan kapható készülékeire ugyanígy igaz.)

    Akinek pedig kifejezetten a HDR képességek fontosak, azok számára a Hisense palettájáról a tévé az "U8QF" modellnél indul.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák