Új hozzászólás Aktív témák

  • hesszan

    aktív tag

    Sziasztok!

    Először is bocsi, nem olvastam végig a teljes topicot. de ez a
    cikk -et igen :)
    Ennek segítségével (gépadatok profilba) beállítottam és rájöttem hogy a filmek nagytöbbsége akár 720p akár 1080i megy a gépemen. Nagy öröm boldogság. (ami nem emgy azt ráfogom a kodekre)

    Sajnálatos módon újra kellett rakni az Xp-t és azon directX frissités előtt volt olyan film ami nem ment, majd a Dx frissitás után ment :) ennek nagyon örülök, ám azt vettem észre hogy minden film (akár DXVA akár nem) a MPCHC vel lejátszva az alsó kb 1 cm nem a kép hanem a felette lévő pixel meg van nyújtva.
    Tehát mintha az alsó sort meghúzná lefelé és megnyujtaná mondjuk 20pixelesre. Érthető mire gondolok?
    Arra még nem sikerült rájönnöm hogy az alsó sort nyújtja meg avagy az alsó 20pixelt szinezi be a alulról 21. sorban lévő pixel szinére.
    Ezt DX frissités előtt nem produkálta. (de ugy volt olyan film amit nem kodolt a GPU, tehát kénytelen vagyok használni a legfrisebbet)

    Egyébként meg első hozzászólás 1.8ghz P4 400as nortwood nem HT-s (nem huzva is) + 266os DDr1es ram (1 avagy 2 gb) + DXVA képes gpu!! és megy a 720p 1080i ficcenés mentesen :) tetszik nagyon.

    További kérdésem lenne. .avi nézésére régóta Kmplayert használok, amit megszoktam. Abban is vannak mindenféle output/input/kodec beállítási lehetőségek. Azt nem lehet beállítani DXVA-ra? próbálgattam, de a vége az lett hogy a .avi-kat is trágyább minőségben játszotta a .mkv-t meg szaggatva, tehát egy reset defalut lett belőle, de nem sok időt szántam rá, és nagyon nem vagyok profi. Ha ezt már kiveséztétek akkor hozzászólásszám is jöhet :)

    elkezdem előröl olvasni a topicot most ugyis ráérek, aztán pár hát és eljutok a végéig

    [ Szerkesztve ]

    Sungdurung

Új hozzászólás Aktív témák