Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    válasz BeLucZ #29574 üzenetére

    " Bosszantóan rossz a mozgásmegjelenítése a TV-nek alapvetően. Az interpoláció automatikus beállításon van, Auto Motion-Plus a beállítás neve és Auto értéken van alapból. Van esetleg egy konkrét érték rá amire érdemes állítani vagy tartalomfüggő az ideális beállítás ? Ha kikapcsolom, akkor meg olyan belassultak lesznek a filmek, mint állat, de cserébe nem vibrál vagy ugrál az adott objektum...."

    Saját magad válaszoltad meg a kérdést. A TV alapértelmezett beállítása egy lósz*r, tehát minden Motion Plus, Dinamikus kontraszt, Digitális tiszta megjelenítést és hasonló varázsszót ki kell kapcsolni, hogy normális képet kapj.

    "Ha kikapcsolom, akkor meg olyan belassultak lesznek a filmek, mint állat"

    Nem lesznek belassultak, pont ugyanolyanok lesznek, mint a moziban. A Motion Plus-tól lesznek "gyorsabbak" és aki ezt megszokta, annak sajnos így tűnik. 2-3 hét és simán vissza szokik bárki. Utána a hibákkal teli Motion Plus-os képre nem fogsz tudni ránézni és élvezed eredeti minőségben a filmeket.

    "Amit nem értek, hogy ha PC-ről játszom le a filmet a TV-re rákötve HDMI-n és a DVD Fab Player 6-ost használom akkor tökéletesen lejátsza a Dunkirk-et, tehát nincs mosódás se villódzás a repülőknél, vaj simán megjeleníti ugyanaz a TV hibátlanul "

    Mert PC-t rákötve a TV-re, PC módba kerül a TV, azaz olyan, mintha monitorként használnád és nincs semmiféle képbirizgáló sz*r bekapcsolva.

    "PC-n elvileg minden flottul be van állítva és a DVD fab player tökéletesen lejátsza a 4k hdr filmeket."

    De csak elvileg. Ha nem értesz hozzá teljesen, hogy mit is kéne beállítani, akkor mindenképp ajánlott a belső lejátszót használni Plex szoftverrel, ahogy az összefoglaló 0. pontjában láthatod és akkor biztosan helyes képet kapsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák