Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Lauda #23393 üzenetére

    Szerintem a TV-d a külső vinyóról mindent 60 fps sebességgel játszik le, tekintet nélkül a forrás eredeti képkocka sebességére.

    24p (23,976fps) anyagok esetén észrevehető az ún. judder, ami a (majdnem) 24 képkocka/másodperc miatt van, ami nem túl nagy, de történelmi okok miatt ez lett a "kiválasztott".

    Számítógépes monitorok elvétve támogatják a 24p-t, így azokat a PC-k 60Hz-en üzemeltetik, azaz ugyan az lesz a jelenség a monitoron való lejátszás esetén is, mint a legelső esetben.

    Kiterjesztett asztal esetén csak ritkán megy adott VGA drivernek az, hogy az egyik megjelenítő (mondjuk a monitor) 60Hz-en megy, a TV meg 24-en. Inkább mindkettőt ugyan olyan sebességen akarja hajtani, ezért a 60Hz lesz a közös nevező.

    Amikor csak a TV a megjelenítő, akkor beállítás függő, hogy mit adsz neki, 24, 50, 60 Hz általában megy manapság már mindegyik modellnek.

    A 24p --> 60p konverziót szokták "szappanopera" effektusnak is csúfolni "moziphil" körökben, mert nem túl természetes hatású számukra. Ezért ők a 24p-s lejátszást részesítik előnyben, ami meg számodra úgy veszem ki, hogy kicsit zavaró, mert neked a 60Hz-es beállítás tetszik. Nincs is ezzel gond, csak szerettem volna, ha ezekkel tisztában vagy, ha még eddig nem voltál. :R

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák