Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Hintalow #22749 üzenetére

    Mivel klónozott a két képernyő, ezért ugyan azt kéne tudnia mindkettőnek, de úgy látszik a monitorod "gyorsabb".

    Próbáld meg úgy, hogy a kép csak a TV-n legyen.

    Amúgy szvsz. vlc csak alkalmi filmezéshez, "ha más nincs" alapon használható lejátszó. Ha jó képet akarsz, akkor MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema) + a téma összefoglalóban találsz beállítási tippeket.

    (#22750) Buster17:

    A 3D anyagok forrása a 3D Blu-ray lemezek. Van külön 2D blu-ray lemez is, a két változat más kódolást kap, de pl. a 3D-s lemezt meg lehet nézni csak 2D-t tudó lejátszón is.

    A 3D lemezen ún. frame-packed megoldással két 1080p-s kép van egy képkockához a jobb és bal szemnek megfelelő "nézetben". Ezt butítják le SBS (side by side - képek egymás mellett) vagy OU (over under - képek egymás alatt) módszerrel, hogy a 3D képes TV-k képesek legyenek megjeleníteni olyan lejátszók képét is 3D-sen, amik eredetileg nem is tudtak 3D-t. Ilyen szinte az összes PC-s lejátszó program és az összes, nem 3D-s asztali médialejátszó.

    Ezzel a butítással simán .mkv-be pakolva lehet 3D-t nézni, de ez minden esetben a felbontás feleződésével jár (tudtommal). Azaz a 3D-s .mkv anyagok csak félmegoldások és a minőségük elmarad a frame-packed 3D anyagokétól.

    De sokaknak ez is megfelel.

    Az SBS vagy OU anyagokból a TV tud 3D-t kreálni, a TV típusának megfelelő verziót kell leszedned, hogy legyen 3D.

    Az ilyen .mkv-kat nem tudod 2D-ben nézni, vagyis de, csak akkor az említett jelenséggel fogsz találkozni, hogy (SBS esetén) két torzított képet látsz egymás mellett.

    2D-hez nem 3D-s anyagot kell leszedned.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák