Új hozzászólás Aktív témák

  • Gravity1234

    tag

    válasz Donki Hóte #59891 üzenetére

    Huuuu, mennyi info, nagyon koszonom mindenkinek, probalom atolvasni es valaszolni.

    "Fűtéssel csökkenteni tudod a penészedést. De az drága lesz. Addig amíg hideg a fal, nem fog megszűnni a penész. Se páramentesítővel, se szárítógéppel. Fűteni kell. 26-27 fokra legalább."
    Napkozben (hacsak nem fazunk tenyleg nagyon) akkor a termosztat 21 fokra van allitva, ez nekunk kellemes, nem alsogatyaban rohangalunk. Reggel kapcsol be 7-tol 9-ig 23 fokra illetve este 18-tol durvan 22-ig 24-re. (ez a 24 mar olyan amit nem viselunk jol, gyakorlatilag ahogy lefurdott a csalad, mar kapcsoljuk is le, mert kenyelmetlenul meleg van) 26-27 az szerintem eselytelen.

    "E mellé segítene a páramentesítő gép (most pont van az Aldi-ban)"
    Igen ezt javasolta az Aerecos kollega is, mivel az aktiv szelloztetes a kazan miatt nem kivitelezheto, viszont erre azt mondta hogy ez ilyen "vagy-vagy" alpon vagy segit vagy nem. Mig az aktiv szelloztetessel garantaljak hogy megszunik vagy ki sem alakul addig ez nem biztos, viszont cserebe ez is azert zsebbenyulos tetel.

    "Ha ki tudsz fogni még Kondenzácios szárítógépet, na az neked a királyság, mert még jól be is fűti a kisseb helységet."
    Nulla azaz nulla helyunk van, sehova nem fer semilyen gep. Ahhoz lakasatalakitas kellene ami meg a kazancserenel is tobb lenne. A furdo relativ picike, pl csak ulokad van benne, es pontosan olyan szeles a furdoszoba mint az ulokad. (szinte 100% ban csak zuhanyzunk, ezert ez nem volt szempont vagy kizaro ok a lakasvalasztaskor). Az ulokad mellett van egy kis furdoszekreny mosdoval, mellette egy szenyeszsaknyi hely es egy vekony eloltoltos mosogep, mert felette meg a kazan van, felfele nem is tudna nyilni.
    Ide sehova nem fer be semmi. Konyha beepitett, ott sincs hely, a szobakba meg nyilvan nme rakjuk.

    "Nem biztos, hogy beválna, de szerintem egy kazáncsere költségénél kisebb lehet ezekben a helyiségekben a sima radiátort szegélyradiátorra cserélni. Ha a teljesítmény elég akkor csak a külső fal mellett."
    En nagyon nem vagyok muszaki ember, nem tudom milyen lenne ez es mit igenyelne. Rakerestem most neten legalabb lassam mi lenne ez. Amenyire el tudom kepzelni, akkor ez sem jo, mert ahogy fentebb irtam az ominozus hideg fal amire az ulokad van rakva. Ha jol ertem ezt a szalagradiator koncepciot akkor ez a padlo felett menne, ami itt ugye nincs, mert kad van.

    "Zárt égésterű kazán ugyan biztonságosabb, de ez megszűnik, ezért a párásodás jelentősen romlik amíg nincs más aktív szellőzés a korábbi helyett.
    A legegyszerűbb most további passzív légbevezetések fölszerelése lenne."
    Pont ezert kezdtem korbejarni ezt a kazancseret, hogy ezaltal megnyiljon a lehetoseg az aktiv pl Aerecos szelloztetes kiepitesehez. Jelenleg se Aereco se mas ceg aktiv szellozteto rendszert nem tud/lehet telepiteni, mert eletveszelyes a nyilt egesteru kazan miatt.
    A "tovabbi x darab" legbeomlot mondta ma telefonban az Aerecos kollega is, de hozzatette, ezek vagy-vagy megoldasok, nem biztos hogy mukodni fognak.
    Meg a legelso eredeti kommentemben irtam hogy van egyebkent a furdoben 2db passziv Aerecos legbeomlo a falon + a kisablak alapbol, illetve a konyhaban az ablakon is van egy higroszkopos Aerecos es ezek mellett is peneszedunk. Szoval annak ellenere hogy igyekszem elfogadni amit tanacsolnak, de 2db legbeomlo + ablak + higroszkopos mellett ha van para akkor hova rakjunk meg pluszba?

    "Hasonlóan, ha gáztűzhely van, akkor azt ki kell cserélni elektromosra. A gáztűzhely vizzé és széndioxiddá alakítja a gázt, az elégett gázból rengeteg vízpára képződik."
    No ez erdekes, ezt meg sosem hallottam sehol, senkitol hogy egy gaztuzhely gond lenne....talan ezt orvosolni meg a legegyszerubb egy cserevel, ha a villamos halozat elbirja. De ez tenylegesen mit es mennyit segitene?

    Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák